Esad'ın varil bombası Kanadalı gazetecinin sonu oldu

/ Kaynak: AA
Esad'ın varil bombası Kanadalı gazetecinin sonu oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'dan freelance fotomuhabiri olarak Suriye'ye giden 29 yaşındaki gazetecinin Halep'te atılan varil bombası sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye asıllı Kanadalı gazeteci Ali Mustafa'nın (29), Suriye'nin Halep şehrindeki Haydariye bölgesinde, atılan varil bombası sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ölen gazetecinin ailesi ve yakın arkadaşlarının yaptığı açıklamaya göre, freelance fotomuhabiri olarak Kanada'dan Suriye'ye giden Ali Mustafa, en son 1 hafta önce görüştüğü kız kardeşine Türkiye'de olduğunu söylemiş.

Ölen gazeteci Ali Mustafa'nın arkadaşı Mahir Azim, "Zaman zaman telefonla görüşüyorduk. Oradaki halkın ve mültecilerin sıkıntılarını dünyaya yansıtmak için fotoğraf ve görüntüler çekiyordu. Hatta beni de yanına çağırmıştı. Pazar günü Halep'te bombalı bir saldırıda 7 kişi ile hayatını kaybetmiş" diye konuştu.

Öte yandan Kanada basınına yansıyan bilgilere göre, Ali Mustafa'nın da aralarında bulunduğu grup, Halep'in Haydariye bölgesine atılan varil bombası sonucu yaşamını yitirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...