TFF'nin alacağa karara Fenerbahçe itiraz edemeyecek

TFF'nin alacağa karara Fenerbahçe itiraz edemeyecek

SPOR Haberleri

Kulüpler Birliği'nin günlerdir ısrarla 6+2 konusunda diretmesi üzerine TFF harekete geçiyor. Konu ise uzlaşma sağlanması durumunda kontenjan arttırımı.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın geçtiğimiz hafta ortaya attığı '17 kulüp 6+2 kararı aldık' sözlerinin ardından gözler TFF'ye çevirlmişti. Ancak Cavcav'ın sözlerinden kısa bir süre sonra Akhisar Belediyespor, Antalyaspor ve Beşiktaş'tan 'Uzlaşma yok' cevabı geldi. Bunun üzerine İlhan Cavcav istifa kararı biler aldı. Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, ertesi gün bu kararından vazgeçti ve Kulüpler Birliği'nde ki başklanlık görevine devam etti. Bugün de Kulüpler Birliği'nden 6+2 onayı geldi, son sözün TFF'de olduğu ifade edildi. Bu son çıkışın ardından TFF'nin yabancı kontenjanını revize etme şansı var mı İşte cevabı.


Kafalar karıştı nbsp;
Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz yıl aldığı ve bu sezon başında uygulamaya koyduğu yabancı kontenjanı kararı oldukça tartışılmıştı. Başta Galatasaray olmak üzere Bursaspor ve Trabzonspor'un yabancı kontenjanındaki sınırlamaların esnetilmesini istediği biliniyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor'un görüşü ise geçen sezon alınan kararların aynen devamı şeklinde. Kulüpler Birliği'nin TFF'ye ulaştırdığı 6+2 kararıyla birlikte yeni bir sürece girildi. İşte bundan sonra olacaklar.


TFF istediğini yapar nbsp;
Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin isteğiyle bir araya gelecek ve kontenjan konusunu yeniden gözden geçirecek. Ancak Kulüpler Birliği 6+2'de çoğunluğun ısrarı olduğunu bildirmesine rağmen TFF bu karara uymayabilir. Türkiye Futbol Federasyonu kontejanı çoğunluğun istediği kontenjan rakamına getirmek zorunda değil. Kulüplerin düşüncesini değerlendirecek olan TFF'nin kontenjanı arttırması durumunda da başvurulacak herhangi bir üst kurul bulunmuyor. TFF eğer oy birliği ya da oy çokluğu doğrultusunda bir karar alırsa takip eden sezondan itibaren yabancı kontenjanı değişecek.


Karara itiraz edilemez nbsp;
Eğer Türkiye Futbol Federasyonu yabancı kriteri konusunda bir değişiklik yapmak istemezse de kulüpler herhangi bir üst kurula gidip itiraz edemeyecek. Yani sonuç olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yabancı kriterleri konusunda son ve tek söz sahibi olan kurum. Eğer herhangi bir yenilik yapılmazsa önümüzdeki sezondan itibaren 5+0+3 kuralı geçerli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...