Mersin'de polise patlayıcı ve taşla saldırdılar: 8 yaralı

/ Kaynak: İHA
Mersin'de polise patlayıcı ve taşla saldırdılar: 8 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Berkin Elvan için Mersin'de izinsiz gösteri yapan grup, polise saldırdı. 5 polis memuru ve 3 sivil vatandaş yaralanırken, 43 eylemci göz altına alındı.

Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Mersin'de izinsiz gösteri yapan grubun eylemi sona erdi. Eylemde 5 polis memuru, 3 sivil vatandaş yaralanırken, birçok yerde maddi hasar meydana geldi. Polis eylemcilerden 43 kişiyi göz altına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Özgür Çocuk Parkı önünde toplanan bir grup, buradan Forum Mersin Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup, çeşitli yerlere sprey boyalarla yazılar yazdılar. Forum Mersin önünde bekleyen grupta burada sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Ardından her 2 grup GMK üzerinden AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı'na yürüdüler. İlçe başkanlığı önünde önlem alan çevik kuvvet, yola barikat kurdu. Polis eylemcilerin buradan daha ileriye yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine polise taş, yumurta, patlayıcı ve havai fişek atan gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahalenin ardından dağılan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yola çöp tenekeleriyle barikat kurdular. Polise taş ve havai fişek atmayan devam eden gruba, bir kez daha biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eylemlerini sürdüren grup, daha sonra GMK Bulvarı üzerinde bulunan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Burada yolun ortasında oturma eylemi yapan gruba, polis dağılmaları yönünde çağrı yaptı. Bir süre burada eylemlerini sürdüren ve trafik akışında sıkıntı çıkartan eylemcileri, çevik kuvvet polisleri göz altına aldı. Bu göz altılarla eylem sona ererken, gece boyunca devam eden müdahalelerde 5 polis memuru, 3 sivil vatandaş yaralandı. Birçok yerde maddi hasar meydana gelirken, 43 kişi göz altına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaralılarla ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaralanarak hastaneye kaldırılan kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildi belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...