Süleyman Şah çerçevesinde çatışma

Süleyman Şah çerçevesinde çatışma

YAŞAM Haberleri

Halep'de bulunan, Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi çevresinde IŞİD ve Özgür Suriye Ordusu karşı karşıya geldi.

Suriye'nin Halep şehrinde Türk askerinin koruduğu Süleyman Şah Türbesi çevresinde çatışmalar yoğunlaştı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Suriye'de Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi çevresindeki Türk askeri sayısı ve güvenlik tedbirleri artırıldı. Rakka'daki Türkmen aşiretlerinin ileri gelenlerinden Süleyman et-Türkmani, Karakozak Köprüsü'nde süren çatışmada IŞİD'in üstünlük sağlaması halinde bölgedeki gücünün ve nüfuzunun artacağına dikkati çekerek, "Bu gelişme Süleyman Şah Türbesi ve onu koruyan Türk askerleri için tehlike arz edebilir" dedi. Türkmani, Haseke'deki Nakşibendi tarikatının önemli isimlerinin türbeleri ile Tel Abyad'taki Hazreti İbrahim makamını yıkan IŞİD'in kontrol altına aldığı bölgelerde türbeleri tahrip ettiğini de hatırlattı. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi olan Süleyman Şah'ın türbesi Suriye'de Halep ili sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunuyor. Fransa ile Türkiye arasında 1921 yılında yapılan Ankara Antlaşması uyarınca Suriye içerisindeki bu bölge Türk toprağı olarak kabul ediliyor. nbsp;Türk askerinin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi, Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olma özelliği taşıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...