Hacıosmanoğlu: Öyle bir eylem yapacağız ki...

Hacıosmanoğlu: Öyle bir eylem yapacağız ki...

SPOR Haberleri

'Biz eylem yapanlara nasıl eylem yapıldığını göstereceğiz. O eylemin sonunda ben de belki Trabzonspor başkanı olarak bu kulübün başında kalmayacağım'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçında yaşanan olayları Trabzonspor Kulübü olarak tasvip etmediklerini söyledi. F.Bahçe maçı öncesi stat dışında geniş güvenlik önlemleri alındığını ancak saha içerisine taraftarların nasıl o kadar yabancı cisimler soktuğunu kendisinin de merak ettiğini belirten Hacıosmanoğlu, "Bizim kalemlerimize kadar kontrol edildiğimiz yerde bunlar nasıl stada geldi. Bunun arkasında büyük bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Bu yönde araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Federasyon ne yaptı?
F.Bahçe ile Trabzonspor'un arasının ne zaman düzeleceği ile ilgili soruya Hacıosmanoğlu, "Emek hırsızlarının F.Bahçe'nin başında durduğu sürece, Trabzonspor'un çalınan emeği iade edilmeyeceği sürece mücadelemiz devam edecek. Ancak bu Trabzon insanına yakışan şekilde olacak. Bizi agresif insan olarak gösteriyorlar ama bizim emeğimizi çalan insanın muhtırası ve bir de 'hakem hatası olursa hiç kimseyi durduramayız' dedikten sonra federasyonun neler yaptığını biliyorsunuz. Trabzonspor sevdalıları ümitsizliklere kapıldığı anda, hakkını alamadığı anda, o şehirde yürüyecek. Sayın valimiz bana dedi ki, 'Senden tek ricam var Taksim'e çıkma' nbsp;Ben de 'Bizim hedefimiz İstinye' dedim. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Biz sadece çalınan hakkımızın geri iade edilmesini istiyoruz. Türk futbolu içeride bağımsız değil ama dışarda hiç değil. UEFA ve FIFA'nın bu ülkeye yaptırımı olmayacağını düşündüklerinde, yanılacaklarını hep beraber göreceğiz. Bu mücadelenin sonunda biz eylem yapanlara nasıl eylem yapıldığını göstereceğiz. O eylemin sonunda ben de belki Trabzonspor başkanı olarak bu kulübün başında kalmayacağım" cevabını verdi.
Cezayı umursamıyoruz
Futbol Federasyonu'nun vereceği cezaya itiraz etmeyeceklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Hatamız karşısında neyse onu çekeriz. Ama bu cezaları verenler bize hiçbir ceza vermeseler de istedikleri cezayı verseler de onların uyguladıkları adaleti dün kabul etmiyorduk, bugün de kabul etmeyeceğiz. 2 maç fazla 3 maç eksik almışız. Türk futbolunda adaleti düzeltmeyen bugünkü kaosun sahiplerinin vereceği 3-5 maç cezayı indirin diye talebimiz olmayacağı konusunu yönetim kurulunda değerlendireceğiz, öyle talebimiz olmayacak. Federasyonun vereceği ceza çalınan son şampiyonluğun verilmemesi yanında devede sinek kalır. Onun için hiçbir kararlarına saygı duymuyoruz" dedi.
Görüntüleri izletti
F.Bahçe taraftarlarının çıkardığı olayların görüntülerini izlettiren Hacıosmanoğlu, "Bu tür görüntüleri örnekleriyle çoğaltmak mümkün. Trabzon şehrini futbola karşı eylemler yapılan bir şehir olarak gösteren insanlar, bunların hangisinin Trabzon'da yaşandığını, art niyetli yazılarını eğer Türk futboluna hizmet etmek istiyorlarsa gözden geçirmek zorundalar. Trabzon'da istemediğimiz olaylar oldu, tasvip etmediğimiz olaylar oldu ama hiçbir yerde ne futbolcu, ne hocanın, ne yardımcısının başı yarıldı, ne polis araçları devrildi, ne istasyonlar yakılmaya çalışıldı. Trabzonda hiçbir zaman onların statlarında yaşananlar yapılmadı. Bu demek değil ki biz haklıyız. Onlar yaptı biz daha azını yapıyoruz. Biz bunları da yapmamalıyız. Çünkü bu şehir medeni şehirdir" diye konuştu. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; gt; Gökmen ŞAHİN (İHA)

nbsp;Hacıosmanoğlu: Öyle bir eylem yapacağız ki...
Yanal'a gönderme
Ersun Yanal'ın F.Bahçe'nin başına geçmeden kısa süre önce televizyonda "2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspordur dediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Hakem maçı tatil etmedi daha maraton koşucusu gibi niye içeri koşuyorsun. Sana yakışır mı? Bu şehrin ekmeğini yemişsin, sana biri bu şehirde bir şey mi yapacak? Bütün bunlara baktığımızda taraftara da hak vermiyor değiliz ama tahriklere gelmeyip, onları yenip göndermekti en büyük ceza" dedi. Hacıosmanoğlu, "Bundan sonra adalet tecelli edene kadar F.Bahçe maçına çıkmama gibi bir durum olacak mı?" sorusuna, "Bu sezon kapandı. Gelecek sezon F.Bahçe bizimle Süper ligde maç edecek konumda olmayacak" cevabını verdi.

Sadri Şener: Kupa verilirse kriz biterTrabzonspor'un eski Başkanı Sadri Şener, tatil edilen karşılaşmayla ilgili olarak, "Bu konu yıllarca sürer" dedi. Trabzon'da yaşanan olayları onaylamanın mümkün olmadığını belirten Şener, "UEFA ve Türk Yargısı F.Bahçe'ye şikeden dolayı ceza verdi. Federasyon sahaya yansımadı diyerek ceza vermiyor. Bu anlayışla bu olayların önüne geçmek mümkün değil" dedi. "Gerginlik nasıl biter?" sorusuna Şener, "Bu konunun çözümü ancak şöyle olur: TFF, F.Bahçe'yi şike yaptığı için cezalandıracak. Kupayı Trabzonspor'a verecek" cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...