İSPARK'tan sonra şimdi de Apart Park

İSPARK'tan sonra şimdi de Apart Park

GÜNDEM Haberleri

Başkan Topbaş, 100 bin araçlık otopark projesinden ayrı olarak ayrıca her sokağa bir 'Apart Park' müjdesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Semih Erden Spor Salonu'nda vatandaşlarla buluştu. Salona alkışlarla giren Kadir Topbaş, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Dünyaya örnek olacak yeni bir park metodunu yeni dönemde hayata geçirmek istediğini söyleyen Kadir Topbaş, "Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Dışarıdan baktığın zaman normal apartman görünümlü. O sokakta yaşayan insanların hakkı olacak. Sokakta yaşayan insanlar oraya araçlarını çekecek ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak. Bu yeni dönemde niyetim bu. Bunu çözmek. İstanbul'un sokaklarında sorunu çözmüş bir başkan olarak görevi tamamlamak istiyorum. Bu otoparklarda öncelikli olarak sokak sakinlerinin hissesi bulunacak. Otopark hissesi devre mülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak" dedi. Habipler tramvayını Vezneciler'e kadar uzatarak metro hattına çevireceklerini belirten Topbaş, "Vezneciler demek, Taksim, Marmaray, Ankara demek. Ulaşım Daire Başkanlığı bir çalışma yapıyor. Belediye önünden Eyüp Sultan merkezine bir tramvay çalışmamız var. Hayalleri yetmez. Anında bu projeleri üretip, hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu tramvay Bayrampaşa metro hattıyla buluşacak hem de Eyüp Sultan'a inişte çok rahat bir hizmet olacak. Daha ne yapabilirizin peşindeyiz. Şu söylediğime kimsenin hayali yetmez. İnşallah başarırız. Çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevde olduğu dönem içinde büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Topbaş, TGRT HABER TV'de yayınlanan "Ankara'nın Gündemi" programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Topbaş şunları kaydetti:
gt; Berkin Elvan çocuk yaşta, sevenlerine, ailesine ve bütün insanlığa bir dram yaşattı. İnsanlar demokratik haklarını kullanırken, bir takım taleplerde bulunurken, bu olayların gelişerek insan hayatını kastedecek boyuta gelmemesi gerekiyor.
gt; Biz, belediye olarak bu şehre hizmet etmek, insana hizmet etmek, bu kentin yaşam alanlarını kaliteli hale getirmek ve insanları geleceğe taşımak adına çalışıyoruz. 10 yıldan beri görevdeyim ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Tam 2 bin 192 projeyi hayata geçirmişiz.
gt; nbsp;Biz kent yöneticileri olarak, bir taraftan halka hizmet edip, diğer taraftan bir yerleri yok etmek gibi bir derdimiz olmaz. Neticede seçimle geliyoruz, insanlar bunu değerlendirir.
gt; Demokratik rejimlerde yöneticileri halk seçer. Siyasi partiler kendilerini takdim eder. Halk, yapılan işlere, hizmetlere bakar, beklentilerinin ne kadar karşılandığını değerlendirir ve bir dahaki seçim geldiğinde değiştirir ya da değiştirmez. Bugünkü seçimler, yerel yönetimler seçimi olduğu halde bunu konuşamaz duruma geldik.
AHMET FARUK SARIKOÇ - IHA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...