'Demokratik gösteriler'in faturasını yine halk ödedi

'Demokratik gösteriler'in faturasını yine halk ödedi

GÜNDEM Haberleri

Göstericiler, birçok şehirde çok sayıda iş yerine zarar verdi. Partilerin seçim büroları da hedefteydi.

Gezi olaylarının en küçük kurbanı Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yaşanan olaylar sonrası ortaya çıkan manzara korkunçtu. Berkin'i bahane eden provokatif gruplar, İstanbul'da Şişli ve Beyoğlu başta olmak üzere Beşiktaş, Kadıköy, Gaziosmanpaşa ile Kağıthane'de birçok iş yeri ve bankaya zarar verdi. Eylemciler tarafından camları kırılan ve ateşe verilen yaklaşık 20 banka şubesinde dün onarım çalışması yapıldı. Ara sokaklarda kurulan barikatlarda kullanılan malzemeler, belediye ekiplerince nbsp;temizlendi. AK Parti'nin Şişli'deki 10 seçim irtibat bürosu ile Avcılar'daki 2 mobil aracı, tamamen kullanılamaz hale geldi. İzinsiz gösterilerde aralarında bir itfaiye aracının da bulunduğu yaklaşık 100 araç tahrip edildi.

ANKARA'DA 36 ÇOCUĞA GÖZALTI
İstanbul'daki gösterilerde yakalanan 131 kişiden 39'u, Ankara'da ise gözaltına alınan 36 çocuk, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Hatay Valiliği, gösteriler sırasında polis aracına 4 tabanca mermisinin isabet ettiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...