HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kırım'daki referandumda oy verme işlemi başladı

Kaynak: AA
Kırım'daki referandumda oy verme işlemi başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım'da referandum için seçim yerleri açıldı, oy verme işlemi başladı. Bölgede yaşayan halk, Rusya yada Ukrayna arasında seçim yapacak.

Kırım'ın geleceğini belirleyecek referandumda oy verme işlemi başladı. 1,515 milyon Kırım halkı ve 305 bin Sivastopol halkı oy kullanacak. Seçim kartları Rusça, Ukraynaca ve Tatarca olmak üzere 3 dilden oluşuyor. Halk 2 soruya cevap verecek: "Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını destekliyor musunuz?", "Kırım'ın Ukrayna bünyesinde kalmasını destekliyor musunuz?" Akşam yerel saatle 20.00'a kadar devam edecek oy verme işleminin ardından, sandıklar kapatılarak oy sayımına geçilecek. Resmi sonuçların ise 17 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

Kırım halkının %80'inin Rusya'yı seçmesi bekleniyor. Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin referanduma 2 gün kala yaptığı ankette, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını halkın %90 'u destekliyor.

KIRIM TATARLARO BOYKOT EDECEK
23 ülkeden 135 gözlemci tarafından izlenecek referandumda, oy verme hakkına sahip 1 milyon 200 bin seçmen bulunuyor. Ancak Kırım Tatarları, günler öncesinden referandumu boykot etme kararı aldı.

ABD VE UKRAYNA REFERANDUMU TANIMIYOR
ABD ve birçok Avrupa ülkesi ise "referandumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sonucunu tanımayacaklarını" açıkladı. Ukrayna Parlamentosu ise, Kırım Parlamentosunu feshettiğini duyurmuştu.

BAŞBAKAN OY KULLANDI
Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Sergiy Aksyonov, başkent Simferopol'de oy kullandı. Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelen seçmenler, yerel saatle 20:00'ye kadar oy kullanabilecek.

Referanduma 23 ülkeden 800 gazeteci katılıyor. Seçim bittikten birkaç saat sonra sonuçların belli olması bekleniyor. Kesin sonuçlar ise17 Mart'ta belli olacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...