Mehmet Ali Ağca'nın suikast silahı sergilenecek

/ Kaynak: AA
Mehmet Ali Ağca'nın suikast silahı sergilenecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mehmet Ali Ağca'nın Papa 2. Jean Paul'e yaptığı suikastte kullandığı silah sergilenecek.

Papa 2. Jean Paul'ün 1981 yılında uğradığı suikast sırasında Mehmet Ali Ağca tarafından kullanılan silah, sergilenmek üzere Papa'nın memleketi Polonya'daki evine gönderildi. Roma Krimonoloji Müzesi'nde tutulan, Ağca'nın kullandığı Papa suikastının bir numaralı suç aracıBrowning marka 9 mm yarı otomatik tabanca, hedef aldığı Papa 2. Jean Paul'ün çocukluğunun geçtiği evde sergilenmek üzere Polonyalı yetkililere teslim edildi. Silahı İtalyan yetkililerden teslim alan Polonya'nın Wadovice kentindeki 2. Jean Paul Müzesi Direktörü Polonyalı Rahip Dariusz Ras, Papa 2. Jean Paul'ün çocukluğunun geçtiği ve şimdi ise hayatının anlatıldığı müzeye böylesine önemli bir objenin getirilmesinin Polonyalı Papa'nın hayatını öğrenmek isteyen ziyaretçilere yardımcı olacağını söyledi.

Ras, silahın müzede suikast girişimleri bölümünde sergileneceğini ve ziyaretçilerin şimdiden ilgisini çektiğini dile getirdi. Polonyalı rahip Ras, silah gibi suikastın ardından Papa'nın hemen götürüldüğü Gemelli Hastanesi'nde o gün Papa'nın kullandığı mobilyalar ve yatak örtülerini de sergileyeceklerini aktardı.

Ağca'nın suç aleti silah, yaklaşık üç yıllığına asıl ismi Karol Josef Wojtyla olan Papa 2. Jean Paul'ün çocukluğunun geçtiği evde sergilenecek. Silahın Wadovice'de sergilenmesi 9 Nisan'da düzenlenecek törenle başlayacak.

Katolik kilisesinin son yıllarda çok sevilen papalarından bir olmayı başaran ve 27 yıl görevde kalan Polonyalı Karol Josef Wojtyla, 13 Mayıs 1981'de uğradığı saldırıda Ağca'nın silahından çıkan ve karın boşluğu ile eline isabet eden üç mermiyle yaralanmıştı. Saldırının hemen ardından Aziz Petrus meydanına en yakın Gemelli Hastanesi'ne kaldırılan Papa, çok kan kaybetmesine rağmen yaşama döndürülmüştü.

Suikast girişiminden yaralı kurtulduktan dört gün sonra Ağca'yı affettiğini açıklayan Papa 2. Jean Paul, 27 Aralık 1983'te de Ağca'yı o sırada tutuklu bulunduğu Rebbibia cezaevinde ziyaret ederek tarihi bir olaya imza atmıştı.

Mehmet Ali Ağca, 1986'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ancak 2000 yılında dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi tarafından affedilerek Türkiye'ye iade edilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...