İşte Kars'taki katliamın detayları

İşte Kars'taki katliamın detayları

GÜNDEM Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda, 7 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Olay sabah 08.45 sıralarında Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı kişi, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı. Veysi Erim, bir süre sonra TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü. Olayın duyulmasının üzerine bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Veysi Erim'in, silahı başına dayayarak intihar ettiği ileri sürüldü. Silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından tabutlara konularak olay yerinden kaldırıldı. Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan olayın ardından polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Savcının yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesedi tabutlara konularak ambulanslarla Kars Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin, TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32), anketör Safet Karaçay (29) ve olayı gerçekleştirdikten sonra intihar eden sosyolog Veysi Erim (33) olduğu tespit edildi. Olayda yaralanan ve Kars Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren sekreter Neslihan Çelik Koca'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
BAKAN YILMAZ'IN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu elim ve acı hadiseyi duyar duymaz helikopterle Kars'a geldiklerini ifade etti.


Bir gazetecinin, "Şahsın psikolojik sorunları olduğu için bakanlığa başvurduğu yönünde bir iddia var. Bu konuda ne söyleyecekseniz" yönündeki sorusuna Bakan Yılmaz, Van'dan Kars'a geçtin bu acı hadiseyi duyar duymaz helikopter ile geldik. Öncelikle tabi ben Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, insanlarımıza ailelerinin TÜİK camiasının başı sağ olsun diyoruz. Gerçekten çok acı bir hadise bu hadise ile ilgili valiliğimiz, emniyetimiz, savcılık, ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Şuan itibariyle olayın siyasi bir tarafının olmadığı, şahsi bireysel bir hadise olduğu, psikolojik rahatsızlıkları olan bir TUİK çalışanının gerçekleştirdiğini belirlemiş durumdalar. Daha detaylı inceleme çalışmalar tabi ki yürütülüyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyu tekrar bilgilendirilebilir. Daha sağlıklı bir şekilde valiliğimizin yaptığı açıklamaya şu aşamada daha fazla ile olmadığı görülüyor. Bende ilgili arkadaşlardan birazdan daha detaylı şekilde bilgi alacağım. Son derece üzüntü verici bir hadise, hadisenin oluş biçiminden, hedef seçilen insanlardan da anlaşılacağı üzere psikolojik rahatsızlığı olan bir şahsın gerçekleştirdiği elim bir hadise tabi şu aşamada olanları geri çevirmek mümkün değil. Bu acı büyük bir acı ama bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Bütün Kars halkına da bu vesileyle baş sağlığı diliyorum. Bende burada valimizle birlikte ilgili, şahıslarla konuyu yakından takip edeceğim inşallah" dedi.


Kars Valisi Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak olay yerine gelerek bilgi aldı.


Tepe, saldırıya ilişkin, "Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel. Olaya ilişkin açıklama yapılacaktır" dedi.


Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da bölge müdürü Tolon ile saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim arasında 6 ay önce bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.


KARS VALİLİĞİ AÇIKLAMA


Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim'in (33) saat 08.30 civarında bölge müdürlüğü binasına gelerek burada çalışan 5 kişi ve bölge müdürünü "Glock" marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar ettiği belirtildi.


Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan bir çalışanın yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Veysi Erim, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz" denildi.


TÜİK'TEN AÇIKLAMA


TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde üzücü bir olayın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...