Hakimin istediği kağıdı yedi!

Hakimin istediği kağıdı yedi!

DÜNYA Haberleri

ABD'de bir adam kokainle ilgili davada, gizli bir tanığı korumak için, hakimin istediği kağıtları yemesi sonucu, 14 gün hapis cezasına çarptırıldı

Florida Suç Önleme Birimi'nin başındaki isim Richard Masten kimliği gizli kalması gereken bir tanığı korumak amacıyla hakimin istediği belgeleri mahkeme salonunda yedi.Richard Masten ABD'nin Florida eyaletinde görülen kokainle ilgili bir davada, gizli bir tanığı korumak için, hakimin istediği kağıtları yemesi sonucu, 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.Florida Suç Önleme Birimi Masten açıklamasında "Biz insanlara kimliklerinin gizli kalacağı konusunda söz veriyoruz ve onlar da bizim bu sözümüze güvenerek bize yardımcı oluyorlar. Onların sayesinde bir çok cinayet ve şiddet olayı çözülüyor. Onların bizi güvenle arayabilmeleri için kimliklerinin gizli kalması gerekiyor" şeklinde konuştu.Suç Önleme Birimleri programı normal vatandaşların bulunduğu ve yetkililere suçla mücadele etmekte yardım etmek amacıyla uygulanan bir program. Programın amacı herhangi bir suça tanık olan ya da suç hakkında bilgisi olan insanların bilgilerine başvurarak bu bilgileri soruşturmalara yardımcı olmak amacıyla yetkililere aktarmak.
(ntvmsnbc)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...