TÜİK katliamında şok ifade: '6 kişinin ölmesi 40 saniye sürdü'

/ Kaynak: AA
TÜİK katliamında şok ifade: '6 kişinin ölmesi 40 saniye sürdü'

GÜNDEM Haberleri  / AA

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ndeki saldırı sırasında rehin tutulan ve tuvalete saklanarak kurtulan Ahmet Atasoy, "6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar'ın, saklandığı lavabodan çıkmasının ardından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Saldırıdan lavaboya saklanarak kurtulan Ahmet Akın Atasoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay sırasında yaşadıklarını anlattı.

Olay esnasında hemen odasının karşısındaki lavaboya girdiğini ve yanına İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar'ın (31) da geldiğini belirten Atasoy, şöyle devam etti:

"Yanıma bir arkadaşım daha geldi. 2 kişi kapıyı kilitledik. Sonra da arkadaşım geri çıkmak istedi. Çıktı da. Kapıda da olay oldu. Olay 40 saniye, 1 dakikayı geçmemiştir. Değişik bir psikolojiydi. Ben arkadaşım öldürülürken görmedim. Zaten arkadaş çıkınca tekrar kapıyı kilitledim. Orada öldürülmüş. Ben bekledim. Bütün odalara gelmesini bekledim. Adam intihar mı etti, pusuya mı yattı, polis geldi mi, camdan atlamayı düşünüyorsunuz..."

Atasoy, o sırada polisin yaptığı "cama çıkmayın" anonsunu duyduğunu söyleyerek, "Aramızda bir kapı vardı, arkadaş vurulunca bu şekilde fayansların üzerine kan aktı, o psikoloji beni biraz etkiledi. Arkadaşımı orada vurdu. Daha sonra intihar etti zaten" diye konuştu.

Atasoy, gazetecilerin "Özel harekat polislerinin içeri girişi nasıl oldu" sorusu üzerine, "O sırada ben elimi kaldırdım, yere yatmamı söylediler. Daha sonra polis geldi, götürdü. Olay bu şekilde oldu" ifadelerini kullandı.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...