İstanbul'da uzak-yakın kalmayacak

İstanbul'da uzak-yakın kalmayacak

GÜNDEM Haberleri

Topbaş: Büyükçekmece'deki Metrogar hizmete girdiğinde metroya binen bir insan İstanbul'un her yerine yine metrolarla gidebilecek.

Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı'nda AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'ye yapılacak Türkiye'nin ilk "metrogarı"nın ilçeyi dünyaya açacağını söyledi. Topbaş, "Bakırköy'den Beylikdüzü'ne gelecek metroyu Türkiye'de ilk defa metrogar yaparak, Büyükçekmece'nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek, İstanbul'un ve Türkiye'nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz. Projele tamamlandıkça İstanbul'da artık uzak yakın diye bir mesafe kalmıyor. Burada ayrıca güzel bir bina yapacağız ve esnafımızı da orada toplayacağız. Bugün bunun projesini basına dağıtacağız, lütfen oradan takip edin" dedi. Susuzluk problemine de değinen Başkan Topbaş, bu kapsamda 186 kilometre uzaklıktaki Melen'den su getirdiklerini, 136 kilometrelik ikinci hattın ise haziran ayında devreye gireceğini kaydetti. Topbaş, "İstanbul'un bir yıllık suyunu tek başına karşılayacak Melen Barajı, 2016 yılında devreye girecek. İstanbul'da bu mevsimlerde günde 2,5 milyon metreküp su kullanılıyor. Kuraklık var, ama su sıkıntısı yok" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...