Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistler belli oldu!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistler belli oldu!

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kuraları çekildi. İşte eşleşmeler...

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kuraları çekildi.

1. Çeyrek Final: Barcelona - Atletico Madrid

2. Çeyrek Final: Real Madrid - Borussia Dortmund

3. Çeyrek Final: Paris Saint-Germain - Chelsea

4. Çeyrek Final: Manchester United - Bayern Münih

Maçlar 1/2 Nisan, rövanşları 8/9 Nisan tarihinde oynanacak. Adı ilk yazılan takım ilk maçı evinde oynayacak.


Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid, Barcelona ile eşleşti. Geçtiğimiz hafta Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Arda'nın takımı Atletico Madrid'in bu haberlerin ardından Barcelona ile eşleşmesi dikkat çekti


Arda Turan'dan Barcelona yorumu

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, NTVSpor'a Barcelona eşleşmesini değerlendirdi. İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, NTVSpor'a Barcelona eşleşmesini değerlendirdi. Barcelona kurasını, "Çok zor" şeklinde değerlendiren Arda, "Bizim büyük yıldızlarımız yok ama hepsinden daha fazla takımız" dedi Barcelona'nın kültürüne hayran olduğunu ifade eden Arda, "Ben hayatımda ilk defa çeyrek final oynayacağımız, büyük bir heyecan yaşıyor. Bu seviyedeysek bundan sonrası da yapabiliriz. İyi bir takımız, bunu biliyoruz. Diğer takımlar gibi büyük bireysel yıldızlarımız yok ama hepsinden daha iyi takımız. Barcelona müthiş bir ekip, çok zor bir kura çektik bunu da biliyoruz. Barcelona, bir kültür takımı, bir futbol seyircisi olarak her zaman Barcelona'nın futbol aklını çok severim, takdir ederim ve bu oyun anlayışını kendime de uyarlamak isterim" şeklinde konuştu.



Kura çekimine katılan takımlar: nbsp;

- Atletico Madrid

- Barcelona

- Bayern Münih

- Borussia Dortmund

- Chelsea

- Manchester United

- Paris Saint-Germain

- Real Madrid

UEFA'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İsviçre'nin Nyon kentindeki genel merkezinde düzenlenen 4 ülkeden 8 takımın katılacağı UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimleri TSİ 13.00'de başlayacak.

Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 8 arasına adını yazdırmasının ardından İspanya turnuvaya en çok takımla devam ülke konumunda bulunuyor. İspanya'yı iki takımla Almanya (Bayern Münih, Borussia Dortmund) ve İngiltere (Chelsea, Manchester United), tek kulüple ise Fransa (Paris Saint-Germain) izliyor.

Ayrıca, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez gruplarını ilk sırada tamamlayan takımların tamamı çeyrek finale yükselirken, Fransız temsilcisi PSG 18, İspanyol Atletico Madrid ise 17 yıl aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırmayı başardılar.


UEFA AVRUPA LİGİ ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri İsviçre'de çekilen kura sonucunda belli oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kura çekimi sonucunda belli oldu. Kura çekimine Hollanda'dan AZ Alkmaar, İtalya'dan Juventus, İspanya'dan Valencia ve Sevilla, Fransa'dan Lyon, Portekiz'den Benfica ve Porto, İsviçre'den Basel katıldı. Avrupa Ligi'nde ise ilk maçlar 3 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 10 Nisan'da yapılacak.

İŞTE EŞLEŞMELER:

AZ Alkmaar - Benfica

Lyon - Juventus

Basel - Valencia

Porto - Sevilla



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...