'Aksakallılar'dan Erdoğan'a destek ziyareti

/ Kaynak: İHA
'Aksakallılar'dan Erdoğan'a destek ziyareti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Aksakallılar heyeti, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a da destek ve teşekkür ziyareti yapacaklarını açıkladı.

Türkiye'de yaşayan Afganistan Türkmenlerinin ileri gelenlerinden oluşan Aksakallılar heyeti, Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı'na ziyarette bulundu. Türkmen heyeti, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a da destek ve teşekkür ziyareti yapacaklarını açıkladı.

Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı yönetimi ile bir araya gelen Türkmen heyeti, Afganistan ve Pakistan'da yaşayan Türkmenlerin eğitim sıkıntılarını dile getirdiler. Afganistan'da ve Pakistan'da Türkmen gençlerin eğitim imkanlarına çok zor ulaştıklarını anlatan heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkmen öğrencilere daha çok burs imkanı vermesini ümit ettiklerini söyledi. Son yıllarda Türkiye'ye göç eden Türkmen ailelerinin çocuklarını okula kayıt yaptıramadıklarını da dile getiren heyet, hükümetin bu meseleyi bir çözüme kavuşturacağına inandıklarını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye Devleti'nin çok iyi yerlere geldiğini ve dünyanın birçok ülkesine yardımlar ve hizmetler yapıldığını dile getiren Türkmen ileri gelenleri, Başbakanın ve hükümetin Türk dünyası için yaptıklarını, Türkiye'de yaşayan on binlerce Türkmen'in takdir ve minnetle andıklarını vurguladılar. "Bütün Türkmen kardeşlerimiz hayır dualarını Başbakan Erdoğan'a gönderiyorlar" diyen heyet, hükümetin yurtdışındaki Türklere yönelik gayret ve girişimlerinin kendilerine güven verdiğini belirtti.

Türkiye'de yaşayan Afganistan Türkmenleri, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a da bir destek ve teşekkür ziyareti yapacaklarını söylediler.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...