Bakan Yılmaz, IŞİD'i uyardı: Saldıran anında karşılık bulur

Bakan Yılmaz, IŞİD'i uyardı: Saldıran anında karşılık bulur

GÜNDEM Haberleri

IŞİD militanlarının "Süleyman Şah Türbesi'ni 3 gün içinde yıkacağız. Türk askerlerini çekin" tehdidine, Bakan Yılmaz'dan sert cevap geldi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin, "Türkiye, güçlü bir devlettir ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir" dedi. Bakan Yılmaz bir basın mensubunun, "IŞİD militanları, (Irak Şam İslam Devleti) Süleyman Şah Türbesi'ni kuşattı. 3 gün içinde Türk bayrağı inmez, askerler de çekilmezse türbeyi yerle bir edeceklerini açıkladılar. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Orası, Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası. Şanlıurfa'ya saldırıya ne karşılık verilirse Süleyman Şah'a (saldırıya) da o karşılık verilir." Türkiye'ye kendisini hasım tutanın bu coğrafyada istikbalinin olmayacağını kaydeden Bakan Yıllmaz, "Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak. Ne söylediğine dikkat edecek ve yaptığı hareketin ne sonuç doğuracağını kavraması lazım. Türkiye, güçlü bir devlettir ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir" dedi.
Bu arada Suriye'nin Lazkiye şehrine bağlı Kesseb bölgesinde Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasında önceki gün başlayan çatışmalar şiddetlendi. Yayladağı Sınır Kapısı'na çok yakın olan Kesseb bölgesindeki çatışmalardan seken kurşunlar, sınırdaki Gözlekçiler Köyü camisi ve bazı evlere isabet etti. Bu gelişme üzerine yaklaşık 200 köy sakini, jandarma ekiplerinin gözetiminde çevre köylerdeki akrabalarının yanına taşındı. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait bir MI-8 helikopteri, bir SU-22 ve bir SU-24 uçağının bölgeye iki adet F-16'nın yönlendirildiğini açıkladı. Suriye'ye ait askeri hava araçlarının, 3.3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...