Süleyman Şah Türbesi'nde Türk bayrakları indirildi iddiası

/ Kaynak: AA
Süleyman Şah Türbesi'nde Türk bayrakları indirildi iddiası

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Saygı Karakolundaki Türk bayraklarının indirildiği iddiasının gerçek dışı olduğu bildirildi

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Türk bayraklarının indirildiği iddiasının gerçek dışı olduğu bildirildi. nbsp; Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki üç Türk bayrağı dalgalanmaya devam ediyor.

Yetkililer, "Türkiye'nin Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağını düşürmesinin ardından karakoldaki üç bayrağın indirildiği" yönünde bazı basın yayın organlarında iddiaların yer aldığını hatırlattı. Bunların gerçek dışı olduğunu vurgulayan askeri kaynaklar, karakoldaki üç Türk bayrağının da dalgalanmaya devam ettiğini, bayraklarla ilgili herhangi bir değişim işleminin de yapılmadığını kaydetti.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi olan Süleyman Şah'ın türbesi Suriye'de Halep ili sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunuyor. Türbe, Türk toprağı olarak kabul ediliyor.

Fransa ile Türkiye arasında 1921 yılında yapılan Ankara Antlaşması uyarınca Suriye içerisindeki bu bölge Türk toprağı olarak kabul edilmiş, Süleyman ŞahTürbesi'nde Türk askerlerinin nöbet tutmasına karar verilmişti. Karakozak'taki Süleyman Şah Türbesi, Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olma özelliği taşıyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...