Çin'den kayıp uçakla ilgili aramalar devam etsin isteği

/ Kaynak: AA
Çin'den kayıp uçakla ilgili aramalar devam etsin isteği

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, kaybolan uçağın düştüğü açıklamasının ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürmesi gerektiğini söyledi.

Çin, Malezya'nın, Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH 370 sefer sayılı uçağın düştüğü açıklamasının ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürmesi gerektiğini belirtti.Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Şie Hangşıng, Malezya'nın Pekin Büyükelçisi Datuk İskender Bin Sarudin ile yaptığı görüşmede, böyle bir karara (uçağın düştüğünün açıklanması) nasıl vardıklarına dair net bir kaynak talep ettiklerini belirtti.Malezya'dan tüm bilgi, kanıt ve uydu verilerini kendilerine ulaştırmasını talep eden Şie, Malezya'nın 239 kişiyi taşıyan ve kaybolan uçağın arama-kurtarma çalışmaları dahil ilgili tüm çalışmaları sürdürmesi yönünde çağrı yaptı.Şie, görüşmede "Arama-kurtarma çalışmaları şu anda durmamalıdır" ifadesini kullandı.Çin son olarak dün gece bölgeye daha fazla araştırma gemisi göndereceğini ve çalışmalarını sürdüreceğini açıklamıştı. Ülkenin, bölgede altı araştırma gemisinin yanı sıra iki IL-76 tipi uçağı çalışmalarda bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...