'Paralel yapı'dan CHP'ye jest iddiası

'Paralel yapı'dan CHP'ye jest iddiası

Politika Haberleri

CHP Adana Belediye Başkan adayı hakkında soruşturma açmak isteyen savcı görevden alındı. Yeni savcı ise 'kovuşturmaya yer yok' diyerek dosyayı kapattı.

Adana'nın merkez ilçesi Çukurova Belediyesi'nin CHP'li başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan hakkındaki yolsuzluk iddiaları 2001'e dayanıyor. Dönemin Seyhan Belediye Başkanı Arıkan'ın talebi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi, Öğretmenler Bulvarı'nda bulunan 6 bin 636 metrekarelik park alanının, imar tadilatı ile 'akaryakıt satış ve servis istasyonu'na dönüştürülmesine onay verdi.

ÖNCE İHALE SONRA DEVİR

Söz konusu arazi 2003 tarihinde yapılan ihaleyle Hamidi Ailesi'ne ait olan Ödül Nakliyat'a 1 milyon 10 bin lirayla satıldı. 2004 yılında Arıkan seçimleri kaybederken, Hamidilere ait Ödül Nakliyat firmasının yüzde 50 hissesine sahip olan Mehmet Hamit Hamidi, hisselerinin yarısını 30 Nisan 2009'da 750 bin TL karşılığında Arıkan'ın dünürü Osman Ünaldı'ya devretti. Hisse değişiminin ardından şirket, söz konusu arazide petrol istasyonu inşa ederek, akaryakıt satışına başladı. Arıkan, 2009 yerel seçimlerinde yeni kurulan Çukurova Belediyesi'nde 'başkanlık' koltuğuna otururken, seçimlerden bir ay sonra Hamidi, kalan yüzde 25 hissesinin 24'ünü Ünaldı'ya, yüzde 1'ini de oğlu Özgür Deniz Hamidi'ye devretti. Hisse değişikliği öncesinde belediyenin ilk ihale anlaşmasını yine Hamidi Ailesi'nin sahibi olduğu Çukurova Petrol ile yapan Arıkan, ihaleyi bu hisse değişiminden 10 gün sonra onayladı.

SAVCI BAŞKA İLE ATANDI

Yaşananlar kentte yayın yapan Haber Gazetesi'nde yer alınca Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer, Arıkan, Ünaldı, Hamidiler hakkında görevi kötüye kullanma', 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'dolandırıcılık' suçlamalarıyla soruşturma izni istedi. Bu noktada 'paralel yapı' devreye girerken, Denizgöçer, başka bir ile atandı. Soruşturmayı devralan savcı Mustafa Atalay, 'kovuşturmaya yer yok' diyerek, dosyayı kapattı. (Kaynak: AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...