'İhanet' kayıtları vatandaşı sokağa döktü

/ Kaynak: AA
'İhanet' kayıtları vatandaşı sokağa döktü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri'ndeki güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine tepki gösteren STK üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla göster yaptı.

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine tepki amacıyla Muğla'da bazı sivil toplum üyeleri ve vatandaşlar gösteri yaptı. "Bayrağını kap gel" sloganıyla Sınırsızlık Meydanı'nda buluşan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bir süre slogan attı.

Grup adına konuşan Devlet İçin Ses Ver Platformu Sözcüsü İhsan Küreci, hiçbir siyasi oluşum içinde olmaksızın milletin, devletin mahremine girilerek Türkiye Cumhuriyeti devletinde yapılan toplantıda gerçekleşen casusluk ve ihaneti protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
'İhanet' kayıtları vatandaşı sokağa döktü
Küreci, memleketin ulusal güvenliğini tehdit eden bu faaliyeti "millete ihanet" olarak algıladıklarını vurgulayarak, Muğla'da sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşların siyasi görüş için değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulu güvenlik ve bağımsızlığı için, yeni Türkiye için buluştuklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin hiçbir gerekçeyle açıklanamayacağını dile getiren Küreci, "Ülkemizin geleceğinin belirlendiği bu dönem içinde Dışişleri Bakanlığı güvenlik toplantısının illegal bir şekilde dinlenmesini, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok gizli mahiyetteki görüşmelerinin kamuoyuna servis edilmesini ülkenin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz" dedi.

Küreci, milletin ve devletin içine düşürülmeye çalışılan durumdan son derece rahatsız olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin ve devletimizin bekasının, birliğinin, dirliğinin hiçbir şart altında tartışmaya açılmayacağını, ulusal güvenliğimizi zedeleyecek, tehlike altına sokacak hiçbir hakareti kabul etmemiz, gerekçesi ne olursa olsun mümkün değildir. Devletimizin, milletimizin birliğini ve dirliğini bozacak, istenmeyen sonuçlar doğuracak her türlü olumsuz hareket kaynağı ya da gerçekleştireni kim olursa olsun milletimizi karşısında bulacaktır."

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...