Fener destan yazdı

Fener destan yazdı

SPOR Haberleri

CEV Challenge Kupası finalinde F.Bahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Andreoli Latina'yı rövanşta 3-0 yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Fenerbahçe, dün Burhan Felek Spor Salonu'nda tarihi günlerinden birini yaşadı. CEV Challenge Cup ve CEV Cup'ta Avrupa şampiyonluğuna uzanan F.Bahçe'nin voleybolcuları, kulüp tarihine de isimlerini altın harflerle yazdırdı. Günün ilk karşılaşması için salonu tıka-basa dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, CEV Challenge Kupası'nın havaya kaldırılmasıyla büyük mutluluk yaşadı. Bu heyecanla yerlerinden kıpırdamayan ve saatlerce gecenin ikinci maçını bekleyen F.Bahçe taraftarı, bayanların da CEV Kupası'nı kazanmasıyla tarihi bir güne şahitlik etmiş oldu.
ERKEKLER LATİNA'YI DEVİRDİ
Finalin ilk maçında İtalya deplasmanında Andreoli Latina'ya 3-2 kaybeden F.Bahçe Grundig, rakibini Burhan Felek'te yerle bir etti. Maçın ilk setini 25-22 kazanan sarı-lacivertliler, ikinci sette daha rahattı. Miljkovic'in sayılarıyla seti 25-19 alan F.Bahçe, Avrupa şampiyonluğu için büyük bir adım attı. Son sette İtalyanların sinirleri iyice gerilirken, Andreoli Latina'nın kaptanı Sottile kırmızı kart gördü. Bu bölümde "Uçan Adam" lakaplı Brezilyalı Marshall ile etkili olan temsilcimiz 25-17'lik set skoruyla maçı 3-0 kazanarak Avrupa'nın en büyüğü oldu. F.Bahçe, son 6 yılın 4'ünde İtalyan takımlarının müzesine giden bu kupayı, Arkas (2009) ve Halkbank'tan (2013) sonra Türkiye'ye kazandıran 3. takım olarak tarihteki yerini aldı.
KADINLAR GEÇİT VERMEDİ
Güne CEV Challenge Kupası'yla başlayan F.Bahçe'de geceyi kadın voleybolcular daha da güzelleştirdi. Erkeklerin ardından sahne alan F.Bahçe Kadın Voleybol Takımı, Rus Uralochka Ekaterinburg'u 3-0 yenerek sarı-lacivertli müzeye bir de CEV Kupası getirdi. Deplasmandan 3-2'lik galibiyetle dönmenin rahatlığı ile maça başlayan F.Bahçe, ilk teknik molaya 8-2, ikinci molaya da 16-5 önde girdi. Ünlü antrenör Nikolai Karpol'un fırçaları Burhan Felek Spor Salonu'nu inletirken, F.Bahçeli kızlar, Rusları adeta sahadan sildi: 25-11.
İkinci sette oyuna tutunmaya çalışan Uralochka, ilk defa öne geçerken (10-11) setin sonları büyük bir heyecana sahne oldu. Temsilcimizi 21-21'de yakalayan Ruslar, Eda'nın bloğuna engel olamayınca 28-26'lık skorla durumu 2-0'a getiren F.Bahçe, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Üçüncü sette her iki takımın yaptığı basit hatalar sebebiyle skor başa baş devam ederken, Kim'in serviste olduğu bölümü iyi değerlendiren F.Bahçe, 8-5'lik skorla molaya önde döndü. Ruslar 6-2'lik seriyle temsilcimizi bir defa daha yakaladı ancak Havlickova takımını teknik molaya önde taşımayı başardı: 16-14. Mola dönüşü farkı 4 sayıya (19-15) çıkaran F.Bahçe, bu seti de 25-22 kazanarak salondan 3-0 galip ayrıldı ve CEV Kupası'na uzandı.


nbsp;Fener destan yazdı


Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım: Taraftarımıza hediye
F.Bahçe'nin hem erkeklerde hem de kadınlarda CEV Challenge Kupası'nı kazanmasının ardından Başkan Aziz Yıldırım, "Kupalar tüm Fenerbahçelilere hediye olsun" dedi. Yıldırım, "Biz Fenerbahçe'nin bir parçasıyız. Burada olsak da olmasak da Fenerbahçeliyiz. Onun için problem yok. Türkiye'de ilk defa bir spor kulübü taraftarıyla ve iki takımıyla Avrupa Kupası'nı kaldırıyor. Haftaya Masa Tenisi takımımızın bir finali var ve orada da şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçe 10 senedir ektiğini biçiyor artık. Fenerbahçe Spor Kulübü, her branşıyla Türkiye'yi Avrupa arenasında en iyi şekilde temsil ediyor ve etmeye devam edecek. Bütün oyuncularımızla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Koç: Helal olsun
Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Ali Koç, 2 saat içinde 2 Avrupa Kupası kazanan Fenerbahçe Voleybol Takımlarını tebrik etti. Koç, "Çok özel bir gün hepsini, kutluyorum. 2 kupa arka arkaya tarihi bir gün. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Onun liderliğinde Fenerbahçe daha çok kupa kazanacak. Beşiktaş'ta voleybolda 3. kupayı alır inşallah. Çok mutluyuz. Helal takımımıza, helal camiamıza" dedi.
Bakan Kılıç kutladı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CEV Challenge Kupası'nda Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı ile CEV Kupası'nda Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kılıç, iki ekibin Türk sporu adına büyük bir başarıya imza attığını belirterek, emeği olan herkesi kutladı.


Kadınlarda "MPV" Kim
Final mücadelesinin en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe'nin Koreli smaçörü Yeon-Koung Kim seçildi. Karşılaşmayı takip eden basın mensuplarının oylarıyla maçın MVP'si olarak belirlenen Kim, ödülünü CEV Asbaşkanı Philip Berben'in elinden aldı.



nbsp;Fener destan yazdı

Bu sezon Balkan Kupası'nı müzesine götürerek Challenge Kupası'na katılmaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Challange Cup'ta da şampiyonluğa ulaşarak büyük bir mutluluk yaşadı. Finale gelene kadar 13 maçta 10 galibiyet, 3 yenilgi alan sarı-lacivertliler, son 6 sezonda 4 defa İtalyan takımlarının havaya kaldırdığı kupayı, Arkas (2009) ve Halkbank'tan (2013) sonra Türkiye'ye taşıyan üçüncü takım oldu. gt; Fotoğraf: Ali YEDEK


Uluslararası 3'üncü şampiyonluk
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası'nı kazanarak, uluslararası arenadaki 3. şampiyonluğunu yaşadı. 2010'da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda finalde Brezilya'nın Sollys Osasco takımını 3-0 yenen "Sarı Melekler", dünya şampiyonu olurken, ilk uluslararası kupasını kaldırdı. 2012'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dörtlü Final'de Fransa'nın Cannes takımını yenerek CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan sarı-lacivertli takım, dün de Uralochka karşısında kazanılan CEV Kupası ile uluslararası arenadaki 3. şampiyonluğuna imza attı.






İşte tarihi maçlar; ve tarihe geçen sarı-lacivertli şampiyon kadrolar



SALON: Burhan Felek
HAKEMLER: Martin Hudik (SLO), Sanja Miklosic (HRV)


F.BAHÇE GRUNDİG: nbsp;3
İbrahim (2), Marshall (12), Arslan (5), Fonteles (9), Emin (4), Miljkovic (19), Serkan (L), (Turgay, Zafer, Metin (1), Uğur)
ANDREOLİ LATİNA: 0
Candellaro (4), Sottile (1), Skrimov (7), Verhees (5), Blanco (7), Starovic (16), Rossini (L), (Fragkos (2), Michalovic)
SETLER: 25-22, 25-19, 25-17
SÜRE: 74 dakika (25, 23, 26)






Salonda 'İmparator Terim' sesleri
Torku Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasının 0-0 bittiği Burhan Felek Spor Salonu'na ulaşınca sarı-lacivertli taraftarlar sevinç yaşadı. "İmparator Fatih Terim" diyerek tezahürat yaparak ezeli rakiplerine gönderme yapan Fenerbahçeliler rakiplerinin puan kaybını gönderme ile kutlamış oldu.


İki takımın hocaları birbirine girdi
Tarihi final karşılaşmasının sonunda Andreoli Antrenörü Dario İmons ile Fenerbahçe Antrenörü Daniel Castellani birbirlerinin üzerine yürümeleri dikkat çekti. Araya her iki takımın da oyuncuları girince sahanın içi bir anda karıştı. Tatsızlık büyümeden önlendi.


Erkeklerde "MVP" Miljkovic oldu
Karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe Grundig'den Ivan Miljkovic seçildi. Gösterdiği müthiş performansla maçı takip eden basın mensupları arasında yapılan oylamada, sarı-lacivertlilerin Sırp pasör çaprazı, karşılaşmanın en değerli oyuncusu oldu. nbsp;

TURGAY SAKARYA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...