Velilerden başarı yemini! Namusum ve şerefim üzerine...

Velilerden başarı yemini! Namusum ve şerefim üzerine...

YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş'ta bir okulda ana-babalar ile okul yöneticileri "çocukların başarısı için" yükümlülükler ihtiva eden bir sözleşme imzaladı.

Kahramanmaraş'ın Şekeroba beldesindeki Numuneevler İlköğretim Okulunda öğrencilerin başarısı için okul idaresi ile veliler arasında "şeref ve namus" sözleşmesi imzalandı. Sözleşmede, öğrencilerin ders çalışma saatlerinden televizyon seyretme saatine her şey yer alıyor. Okul idaresi ile velilerin hak ve sorumlulukları başlıkları altında 47 maddeden oluşan sözleşmede, idarenin hak ve sorumluluklarında, öğrenciler için iyi bir model olmak, okulda etkili öğrenmeyi destekleyecek ortam oluşturmak ve akşam belirlenen saatlerde televizyon kapatıldığını kontrol etmek yer alıyor. Velinin hak ve sorumlulukları arasında ise "ihtiyaç duyduğunda öğrencimin ödevlerini yapabilmesi konusunda olanak sağlayacağım, gerekli açıklamaları yapacağım ancak kendi yapması gereken ödevleri asla yapmayacağım, akşam en uygun zamanda en az iki saat televizyonu kapatarak, çocuğumun yanında kitap okuyacağım" maddeleri dikkat çekiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...