Her yerde Fener! Bütün alanlarda şampiyonluğa koşuyor

Her yerde Fener! Bütün alanlarda şampiyonluğa koşuyor

SPOR Haberleri

Avrupa'da çifte kupa kaldırarak tarihi bir gün yaşayan Fenerbahçe, yarıştığı bütün alanlarda şampiyonluğa koşuyor

F.Bahçe camiası 29 Mart 2014 tarihini asla unutmayacak. Dünya spor tarihinde eşi benzeri olmayan bir başarıya imza atan sarı lacivertliler, aynı günde, aynı salonda, hem erkeklerde hem de bayanlarda Avrupa şampiyonu olarak, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bu tarihi başarının ardından gözler F.Bahçe'nin diğer şubelerine çevrilirken, sarı-lacivertli sporcuların yarıştığı her kategoride zirvede yer aldığı görülüyor.
Futbolda gün sayıyor
F.Bahçe Futbol takımı, Süper Lig'de 5. hafta ele geçirdiği liderliği bir daha hiç bırakmadı. Sarı-Lacivertliler, bitime 7 hafta kala G.Saray ve Beşiktaş'ın 10 puan önünde yer alıyor. Ersun Yanal'ın talebeleri bugünkü Bursaspor maçını da kazanırsa puan farkını 13'e çıkararak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayacak. F.Bahçe, 28. haftada G.Saray, 30. haftada ise Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçlarında alacağı sonuçlara göre bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir.
Potada Play-Off oynuyor
F.Bahçe, futboldan sonra en büyük yatırımı yaptığı basketbolda da şampiyonluk kovalıyor. F.Bahçe Ülker'in Avrupa Ligi'nde çeyrek final şansı az da olsa devam ederken, Beko Basketbol Ligi'nde play-off'u garantiledi. Kadınlar Basketbol Ligi'nde de play-off oynayacak olan sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasında yer aldı. A Grubu'nda Türkiye'den G.Saray Odeabank, Kayseri Kaski ve Sparta Vidnoje ile eşleşen F.Bahçe, Avrupa'nın tek namağlup takımı durumunda. nbsp;
Filede hedefler bitmedi
Önceki gün Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Bayan Voleybol Takımı ile F.Bahçe Grundig, yeni hedeflere yelken açtı. Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde 73 maçtır yenilmeyen VakıfBank'ı devirerek normal sezonu 2. sırada bitiren bayanlar, 3 Nisan'da başlayacak olan play-off için vize aldı. F.Bahçe ayrıca Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank ve G.Saray ile Türkiye Kupası için mücadele edecek. Acıbadem Erkekler Ligi'ni zirvede biteren F.Bahçe Grundig ise Avrupa Challenge Kupası'nın ardından lig şampiyonluğunun da en büyük adayı. Sarı-lacivertli sporcular, Türkiye Kupası'nda da Milli Piyango, Halkbank ve İstanbul Belediye ile kupa için kapışacak.
Masa tenisinde final
ETTU CUP'ta 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında üst üste elde ettiği şampiyonluklarla Türk takımları arasında bir ilki gerçekleştiren F.Bahçe, Masa Tenisi Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde de şampiyonluğu kovalıyor. Ching Cheng, Melek Hu ve Viktoria Pavlovich'ten oluşan bayan takımı, final ilk maçında Almanya'dan Berlin Eastside'ye 3-2 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, 13 Nisan Pazar günü Ülker Sports Arena'da oynanacak rövanş maçında rakibini yenerek bir ilki daha yaşamak istiyor. nbsp;Turgay SAKARYA


ALİ KOÇ: nbsp;Tarihi bir yıl yaşayacağız
F.Bahçe eski yöneticisi Ali Koç, "Başkanımızın vizyonu ile dünyanın en başarılı spor kulüplerinden biri olma çerçevesinde amatör branşlara yatırım yaptık. Son 3-4 seneye baktığımız zaman voleybola yapılan yatırımın karşılığını aldığımızı görüyoruz. Olimpiyatlara en çok sporcu yollayan takımız. Yaşanan bütün sıkıntılara rağmen 3 Temmuz süreci de dahil olmak üzere doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye çalıştık ve bu noktalara geldik. Haziran sonunda bütün ligler bittiği zaman F.Bahçe tarihinin sayılı yıllarından birini yaşayacak" dedi.

nbsp;Her yerde Fener! Bütün alanlarda şampiyonluğa koşuyor


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...