Fener ezdi geçti! Galatasaray'a tarihi fark

Fener ezdi geçti! Galatasaray'a tarihi fark

SPOR Haberleri

Galatasaray Liv Hospital'a Ülker Arena'da 25 sayı fark atan Fenerbahçe, Abdi İpekçi'de kaybettiği maçın acısını fena çıkardı.

Beko Basketbol Ligi'nin 24. haftasında oynanan F.Bahçe Ülker ile G.Saray Liv Hospital arasındaki derbiden 77-52'lik skorla sarı-lacivertliler galip ayrıldı. Maçın hemen başında 4 üçlük kullanıp 3 de hücum ribauntu alan F.Bahçe, potasında ilk sayıyı gören taraf oldu. Zoric'le üstünlüğü ele alan sarı-lacivertliler, Arroyo'nun zorlama atışları sebebiyle skoru sürekli önde tuttu: 17-10. Domercant'ın oyuna girmesiyle toparlanan G.Saray, ABD asıllı Bosnalı oyuncusunun sayılarıyla çeyrek sonunda F.Bahçe'yi yakaladı: 17-17. İkinci periyot karşılıklı sayılarla devam ederken dengeyi değiştiren isim ise Ömer Onan oldu. Bogdanovic'in de devreye girmesiyle farkı açmaya başlayan ev sahibi, 23-4'lük seriyle soyunma odasına 42-25 önde döndü. nbsp;
Arroyo sustu fark büyüdü
G.Saray ikinci yarıda çember dövmeye devam ederken (6/26 üç sayı), F.Bahçe Oğuz Savaş ile sayılar bulmaya devam etti: 48-25. Sarı-kırmızılıların en güvendiği isim olan Arroyo ilk basketini atarken Oğuz'un smacıyla fark 24 sayıya yükseldi: 52-28. Oyundan iyice kopan G.Saray'da sinirler gerilirken, Ersin Dağlı ile Zoric arasındaki gerginlik hakemlerin araya girmesiyle kısa sürdü. Final periyoduna 61-37 önde giren F.Bahçe'de sahneye gençler çıktı. Topu 18 yaşındaki Berk Uğurlu'ya teslim eden Obradovic, İzzet, Melih ve Metecan'ı da sahaya sürdü: 67-40. Sinan Güler ile farkı azaltmaya çalışan G.Saray'a Melih'in üçlükleriyle cevap veren sarı-lacivertliler, salondan 77-52 galip ayrılarak ligin ilk yarısında 72-62 mağlup olduğu ezeli rakibinden rövanşı farklı aldı. nbsp;


Çok iyi motive olduk
F.Bahçe Ülker Antrenörü Obradovic, her şeyin motivasyonda bittiğini söyledi. Ünlü Koç, "Bugün G.Saray'a göre daha iyi motive olduk. Ortaya çıkan enerji rakibimizi yorunca toparlanamadılar. Bütün oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. 40 dakika boyunca çok güzel performans sergilediler. Savunmamızdan da çok tatmin oldum. Hata yaptığımız anlar oldu ancak yine de genel olarak iyi çalıştık. Takımın hücum açısından daha iyi oynayabileceğine inancım, sonuçtan daha önemli. Oyuncularımın da bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. G.Saray'a da Avrupa Ligi'nde başarılar diliyorum" diye konuştu.


Ersin Dağlı parkeye döndü
G.Saray Liv Hospital'ın sakat oyuncusu Ersin Dağlı, F.Bahçe Ülker derbisiyle parkelere geri döndü. Ayağındaki sakatlık sebebiyle yaklaşık 5 aydır sahalardan uzak kalan başarılı pivot, derbinin 8. dakikasında oyuna dahil oldu. Ersin maçı 2 sayıyla tamamladı. nbsp;




SALON: Ülker Arena
HAKEMLER: Engin Kennerman, Mehmet Keseratar, Murat Biricik
FENERBAHÇE ÜLKER 77
McCalebb (8s, 4r), Ömer (9s), Bjelica (4s, 5r), Melih (13s, 5r), Kleiza (4s), İzzet (2s), Oğuz (12s, 4r), Zoric (13s), Berk (2s, 2a), Metecan, Bogdanovic (8s), Preldzic (2s, 5r)
G.SARAY LİV HOSPİTAL nbsp;52
Erceg (3s), Doğukan (4r), Göksenin, Hairston (7r), Cenk, Furkan (4s, 4r), Macvan (2s, 4r), Arroyo (4s, 4a), Sinan (17s), Ender (7s), Ersin (2s), Domercant (13s)
İLK YARI: 42-25 F.Bahçe lehine
PERİYOTLAR: 17-17, 25-8, 19-12, 16-15 nbsp;






Oğuz: Kolay bir maç oldu
F.Bahçeli Oğuz Savaş, "İki takımın da aklı Avrupa'da. O yüzden kafaların karışık olduğu bir maçtı. Tabii ki bu kadar kolay olmasını beklemiyorduk. Derbi galibiyeti, her zaman iki camia için de çok önemli. Önümüzde Avrupa maçı var. Ona konsantre olup şansımızı sonuna kadar zorlayacağız" dedi. nbsp;



Ataman: Özür diliyoruz
G.Saray Başantrenörü Ergin Ataman, kötü bir oyun çıkardıklarını söyledi. Ataman, "Takımda aşırı bir rahatlık ve bir derbi için gerekli olan mental hazırlık yoktu. Taraftardan özür diliyoruz, ağır bir mağlubiyet aldık. F.Bahçe taraftarından da özür diliyoruz, buraya gelenlere iyi bir maç izlettirmedik" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...