Antalya'da CHP'nin itirazına Menderes Türel ne dedi?

/ Kaynak: İHA
Antalya'da CHP'nin itirazına Menderes Türel ne dedi?

Politika Haberleri  / İHA

Menderes Türel Antalya'da CHP'nin itirazı ile ilgili olarak: "Neticeyi değiştirmeyecek itirazlardır" dedi.

Menderes Türel, CHP'nin itirazı ile ilgili olarak, "Neticeyi değiştirmeyecek itirazlardır" dedi.Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Mustafa Akaydın'dan alan Menderes Türel, İl Seçim Kurulu'na mühürlü imzalı resmi birleştirme tutanaklarını almak için geldi. Türel, CHP'nin itirazı ile ilgili olarak, "Neticeyi değiştirmeyecek itirazlardır" dedi.CHP'lilerin seçim sonuçlarına itiraz etmesi ile ilgili olarak Türel, şöyle konuştu: "Dolayısıyla arada 23 bin 431 oy fark var. Neticeyi hiçbir şekilde değiştiremeyecek itirazlardır. Antalya'ya 'Menderes Türel'in büyükşehir belediye başkanlığı hayırlı olsun' diyebiliriz bir kez daha. Biz de bazı yerlerde itirazlar yapacağız. Çünkü ben bu itirazların neticesinde oylarımızın eksilme değil daha da artacağına inanıyorum. Böyle olduğu itirazlar sonucu görülecek. Bu bir hukuki süreç, itirazlar yapılacak. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra mazbatamızı alarak, Antalya Büyükşehir Belediye Balkanlığı görevine haftaya başlayacağız."

"ANTALYA'YA HAYIRLI OLSUN"

Türel, "54 bin geçersiz oya itirazınız var mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Geçersiz oylar, oy kaymaları, yanlış sayımlarla ilgili itirazlarımız var. Geçersiz oyların büyük bir bölümü maalesef muhtar pusulalarının belediye başkanlığı zarfının içine koyulmasından kaynaklanıyor. Orada şahsen bizim aleyhimize sonuç olduğunu düşünüyoruz. Biz de genel bir itiraz hakkımızı kullanacağız. Biz tüm ilçelerde itiraz hakkımızı kullanacağız. Bu itirazlar sonucunda göreceksiniz ki bizim oylarımız daha da artacak. İl Seçim Kurulu'nun tutanağı burada. Buna göre AK Parti'nin oyları 476 bin 117, CHP 452 bin 686 aradaki fark 23 bin 431. AK Parti oyların yüzde 36'sını, CHP'de yüzde 34'ünü alıyor Antalya'ya hayırlı olsun."

"ALET OLMASINLAR"

Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bazı bürokratların şu an ciddi şekilde evrak çaldıklarını iddia ederek şunları söyledi: "Yasal olmayan ödemelere ait evrakları yok ettiklerini duyuyoruz. Bunlarla ilgili resmi olarak göreve başladığımızda ciddi bir şekilde üzerine gideceğiz. Bürokrat arkadaşlarımızı CHP'nin kendi ayıplarını örtmeye yönelik girişimlerine alet olmamaları konusunda uyarıyoruz. CHP'nin bu itiraz süresini uzatma gayretlerinin arkasında büyükşehir belediyesindeki kendi ayıplı belgelerini örtme gayreti var."

"OYLARIMIZ ARTACAKTIR"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 54 bin geçersiz oy olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçersiz oyların büyük çoğu muhtarlık pusulasının belediye başkanlığı zarfının içine koyulmasından kaynaklanıyor. Bunlarla ilgili genel merkezimizin YSK'ya bir itirazı var. Bu oyların geçerli olması için bu itirazı genel merkeze ilettik. Bizim aleyhimize tezahür eden durumdur. Genel merkezin yaptığı bu itirazı YSK reddetti. Böyle olsaydı o geçersiz oyların çoğu AK Parti'ye yazılacaktı. Bugün kaybetmekte olduğumuz bazı ilçeleri kazanacaktık. Geçersiz oylar geçerli kılınabilirse bununla ilgili bir çalışma yapılırsa bizim oylarımız daha da artacaktır." Türel, daha sonra Köse ile birlikte adliyeden ayrıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...