Dünya devleri bu reklamda

/ Kaynak: İHA
Dünya devleri bu reklamda

SPOR Haberleri  / İHA

Nike, 'riskeverything 2014' futbol kampanyasının ilk kısmını başlattı.

Yıldız futbolcular Cristiano Ronaldo, Neymar ve Wayne Rooney'nin rol aldığı reklam filmi, dünyanın en iyi oyuncularının, dünyanın en büyük sahnesine çıkmak için hazırlanırken hissettiği baskıyı gözler önüne seriyor.

Reklam filmi, Portekizli yıldız Ronaldo'nun hava alanına giderken, coşkulu hayranlarıyla sarılmasıyla başlıyor. Bu kargaşa, Ronaldo formaları ve reklam panolarıyla çevrelenmiş Lizbon sokaklarında, Ronaldo stada doğru giderken de devam ediyor. Bu sırada geçen gecenin yorumu radyoda duyuluyor: "Ronaldo vurdu gol oldu! Ronaldo atmayacak da kim atacak?" Portekizli yıldızın etrafındaki fanatizm kontrol edilemeyecek noktaya geliyor.

Bu sırada, Rooney otel odasında giyinirken yorumcular gösterişli kariyerinde İngiltere Milli Takımı için hala gol atamadığını hatırlatıyor. Manchester United'lı Rooney otelden ayrılırken medya, onun peşini bırakmıyor.

Son zamanlarda Brezilya Milli Takımı'nın 10 numaralı formasını giymeye başlayan Neymar otobüsün içinden coşkun taraftar kalabalığını seyrediyor. Stadyuma gelindiğinde koridorlardan geçerek sahaya doğru yürüyor fakat bir süre geçmişteki 10 numaralı formalara bakakalıyor.

GRASSO: "BU OYUNCULAR BU SORUMLULUĞA CAN ATAN İNSANLAR"

Nike Pazarlama Başkanı, Davide Grasso, ülkesi için oynamanın her futbolcunun isteyeceği bir gurur olduğunu belirterek, "Ancak bu gurur beraberinde çok yoğun bir baskı ve sorumluluk getiriyor. Film, dünyanın en iyi futbolcularının her şeyi riske atma isteğiyle yaşadıkları baskıya rağmen nasıl başarıya ulaştıklarını gösteriyor. Bir ulusun umutlarından tarihsel gücü mutlak olan bir formaya. Beklentiler çok büyük ama bu oyuncular bu sorumluluğa can atan insanlar. Bu oyuncular eşiğin ucunda oynuyorlar çünkü biliyorlar ki büyük anlar genellikle sıradan olmayan şeyler denerken ortaya çıkar. Zlatan'ın geçen seneki kafa üzerinden attığı golü düşünün ya da Rooney'nin geçen hafta sonu attığı golü. Bu tür anlar korkusuzca risk almadan gerçekleşmez" dedi.

"SİZE YAPABİLECEKLERİNİZİ SÖYLEMEK YOK"

Futbolun beklenmedik anlardaki mükemmelliği için izlendiğini ifade eden Grasso, "Çünkü kendimiz ile ilgili girişimde bulunmamız için bize ilham veriyor. Bu tür anlar içimizdeki o imkansızı başarabilme farkındalığını uyandırıyor. Bu film bu duyguyu somutlaştırıyor ve her ülkeden, her seviyeden oyunculara şunu hatırlatıyor; eğer her şeyi riske atmaya hazırsanız, size yapabileceklerinizi söylemek yok" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...