İhvan'dan soruşturma kararıyla ilgili açıklama

/ Kaynak: AA
İhvan'dan soruşturma kararıyla ilgili açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

İhvan, "Birleşik Krallık'taki aktivitelerini kısıtlamaya yönelik İngiliz hükümetinin her uygunsuz girişimini İngiliz mahkemelerine taşıyacağını" bildirdi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), "Birleşik Krallık'taki aktivitelerini kısıtlamaya yönelik İngiliz hükümetinin her uygunsuz girişimini İngiliz mahkemelerine taşıyacağını" bildirdi.

İngiliz hükümeti dün, teşkilatla ilgili endişeler ve şiddet içerikli aşırıcılıkla ilgili iddialar bulunduğunu ve İhvan'ın İngiltere'deki faaliyetlerini inceleyecek bir komisyon kurma kararı alındığını açıklamıştı. Müslüman Kardeşler'in İngiltere'deki avukatlık bürosu ITN tarafından teşkilat adına bugün konuya ilişkin açıklama yapıldı.

"Müslüman Kardeşler, birçok ülkede bulunan hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi destekleyen yasal bir teşkilattır. Amaçlarına ulaşmak için şiddete başvurmaz ya da şiddeti desteklemez" denilen açıklamada, teşkilatın ülkenin ilk demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanının belirlendiği 2012 yılındaki demokratik seçimlere katıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca 2013 yılındaki darbe ve Cumhurbaşkanının yasa dışı şekilde gözaltına alınmasının, Müslüman Kardeşler'in barışçıl protestolar yapmasına neden olduğu hatırlatıldı.

nbsp;"Endişelerimiz var"

Mısır'daki askeri rejimin ise şiddete başvurarak protestolara verdiği karşılığın anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müslüman Kardeşler, Mursi hükümetinin üyeleri ile diğer ülke hükümetleri arasındaki diyaloğu desteklemeyi sürdürecektir. Müslüman Kardeşler, amaçları ve metotlarının daha iyi anlatmak için hükümetlerle irtibat kurma fırsatını memnuniyetle karşılar. Müslüman Kardeşler, soruşturmasında İngiliz hükümetine sunumlar yaparak ve teşkilatın felsefe ile değerlerini anlatarak irtibatta olmak niyetindedir. Bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi önemlidir. Soruşturma komisyonuna İngiltere'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Sir John Jenkins'in başkanlık edecek olmasıyla ilgili teşkilatımızın endişeleri vardır. İngiliz hükümetinin, kendi halklarının demokrasi arayışlarıyla ilgili endişeleri olan başka ülkelerin hükümetlerine boyun eğmemesi önemlidir.

Müslüman Kardeşler, İngiliz hükümetinin soruşturmasına katılmaya hazırlanırken, aktivitelerinin kısıtlanmasına yönelik uygunsuz her girişimi İngiliz mahkemelerine taşıyacaktır. İngiliz hükümetinden aynı zamanda Mısır'daki askeri rejim tarafından işlenen belgeli ve ciddi insan hakları ihlallerini değerlendirmesini istedik."

İngiltere'nin Suudi Arabistan ve Mısır'ın aksine İngiliz hükümetinin Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü" ilan etmesi beklenmiyor ancak teşkilatın Birleşik Krallık'taki aktivitelerini kısıtlayabileceği bildiriliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...