Hüseyin Çelik: 'Yargının Ankara için vereceği karara saygılıyız'

Hüseyin Çelik: 'Yargının Ankara için vereceği karara saygılıyız'

GÜNDEM Haberleri

Hüseyin Çelik, Ankara'da vatandaşın tahrik edilmeye, sokağa dökülmeye teşvik edildiği bir ortamın söz konusu olduğunu söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 30 Mart'ta yapılan seçimlere çeşitli bölgelerde itirazların olduğunu ancak Ankara'da farklı bir durumun bulunduğunu belirterek, "Milletin sandıkta vermediği iktidarı, belediye başkanlığını, kimse bindirilmiş kıtaları getirip slogan attırarak elde edemez" dedi.Çelik, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen 9. Türkiye Muhasebe Forumu toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da vatandaşın tahrik edilmeye, sokağa dökülmeye teşvik edildiği bir ortamın söz konusu olduğunu söyledi.Bunu çok çirkin bulduklarını ve kınadıklarını ifade eden Çelik, "Milletin sandıkta vermediği iktidarı, belediye başkanlığını, kimse bindirilmiş kıtaları getirip slogan attırarak elde edemez. Herkes sükunetle yargının vereceği kararları bekleyecek. Çıkacak sonuçları göreceğiz ve başımızın üzerinde yeri var diyeceğiz."


- Antalya'daki seçim sonuçları


Antalya'da büyükşehir belediyesine ait bazı evrakların yakıldığı iddialarıyla ilgili de değerlendirme yapan Çelik, Antalya'da çok ilginç bir durumun ortaya çıktığını, CHP'lilerin kazandığını söylemesine rağmen kesin sonuçlarla AK Parti'nin seçimi kazandığının ortaya çıktığını ifade etti.Mevcut belediye başkanının belediyenin el değiştireceğini anladığından itibaren özellikle imar ve bütçeyle ilgili bir çok evrakı yakmaya başladığını savunan Çelik, şunları kaydetti:


"Yangından mal kaçırmak diye buna derler. CHP'li arkadaşlar buna rağmen hem kel hem fodul denebilecek bir tavır sergilediler. Evrakları yakanlar kendileri, seçim yenilgisini hazmedemeyenler kendileri, binbir türlü nahoş yola başvuranlar da kendileri ve saldıranlar da kendileri. CHP genel başkan yardımcıları gitmişler oraya adeta bir yığınak oluşturmuşlar. Şunun altını çizmek isterim, Türkiye bir hukuk devletidir kimse hiçbir şeyi vatandaşın gözünden, vicdanından kaçıramaz. Hukuktan ve devletin kurumlarından da kaçıramaz. Sayın Mustafa Akaydın'ın kendisinden bir şüphesi yoksa nezaketle daha önce Menderes Türel'in kendisine devrettiği gibi o da bir brifing vererek görevini devretmelidir. Yakışan budur, siyasi rekabetin gerektirdiği nezaket budur. Ama maalesef bu olup bitenler Türk siyaseti adına hepimizi çok üzüyor."AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...