Moskova-Ankara hattında Montrö restleşmesi

Moskova-Ankara hattında Montrö restleşmesi

DÜNYA Haberleri

Lavrov, Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne uymasını istedi. Ankara'nın cevabı ise gecikmedi: Türkiye, Montrö'yü 78 yıldır titizlikle uygulamaktadır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'yi Montrö Anlaşması'na aykırı olarak ABD savaş gemilerine Karadeniz'de 3 haftadan fazla kalma imkanı tanımakla suçlaması, Ankara ile Moskova arasındaki ilişkileri gerdi. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Lavrov'un bu iddialarını bir nota ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na ileterek izahat istedi. Ankara da Rusya'nın bu talebine nota ile karşılık vererek, söz konusu iddianın gerçek olmadığını bildirdi. Türk yetkililer, Boğazlar'dan geçerek Karadeniz'e çıkan kıyıdaş olmayan ülke gemilerinin (ABD) Montrö'ye aykırı şekilde 3 haftadan fazla Karadeniz'de kalmadıklarını ve tonajlarının da anlaşamaya uygun olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı da, "Türkiye, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni 78 yıldır titizlikle uygulamaktadır. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...