Ali Kunak: Melo 3 kırmızı görmeliydi

Ali Kunak: Melo 3 kırmızı görmeliydi

SPOR Haberleri

MHK, G.Saray-F.Bahçe derbisine bütün kamuoyu tarafından kabul gören bir hakem ataması yapmıştı.

Son haftaların formda ismi Bülent Yıldırım müsabakanın başından itibaren oyunu kontrol altına almakta zorlandı. Burada iki takım oyuncuları da top oynamanın yerine birbirlerini germeyi tercih etmişlerdi. Bu da hakemin işini güçleştirdi. 7.dakikada Emre, Melo'nun kendisine yaptığı hareketin intikamını Eboue'ye yaparak aldı.

13.dakikada ilk sarı kart çıktı. Gökhan sarı kart görürken ortamı geren Sneijder'in kart görmemesi Bülent Yıldırım'ın ilk eksi puanı oldu. Bu dakikadan sonra futbolcular birbirlerini kollayarak ve sportmenlik dışı hareketlerle ortamı daha da germeyi tercih ettiler.
20.dakikada Eboue'nın Emenike'ye yaptığı faul, 31.dakikada Emenike'nin Selçuk İnan'a yaptığı müdahale kırmızı karta daha yakın olmasına rağmen hakem tarafından sarı kart olarak değerlendildi.

Bülent Yıldırım'ın burada erken kırmızı kart çıkarmama düşüncesi ağır basmıştı. İlk yarıdaki diğer sarı kartlar doğruydu. Emre'nin 2'inci sarı karttan atılması ne kadar doğru bir karar ise karttan sonra Melo'nun yaptığı centilmenlik dışı hareket de ikinci sarı olarak değerlendirilmeliydi. Mehmet Topal'ın sarı kart gördüğü pozisyondan sonra Melo'nun rakibine karşı yapmış olduğu el hareketi ise direkt kırmızı kart olmalıydı. İkinci yarıya takımlar biraz sinirlerini yatıştırarak çıkmış olsalar da ilerleyen dakikalarda tansiyon tekrar yükseldi.

Bülent Yıldırım uzun yıllardır gösterilmeyen rekor sayıda kartla maçı tamamladı. Melo, kırmızı kart sınırını zaten çoktan aşmıştı. Kolay bir sarı kartla kendisini zorla oyundan attırdı. Böylesine iyi niyetli olmayan futbolcuların oynadığı maçları yönetmek kolay değil.
Hakem bunca tecrübesine rağmen dün akşam oyunu kontrol etmekte çok zorlandı.

Ali Kunak nbsp; (MHK Eski Genel Sekreteri)
alikunak@gmail.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...