Sağlıkçılar uyardı: Parayla müdahale olmaz

Sağlıkçılar uyardı: Parayla müdahale olmaz

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıdan sonra 1 TL kullanılarak yapılan müdahalenin 'riskli' olduğu belirtildi.

Acil tıpta metal ile soğuk müdahale yapılabildiğini, ancak müdahale aracı olarak metal paradan kaçınmak gerektiğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil tıp uzmanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli sözlerine şu şekilde devam etti: ''Yüzdeki şişlikleri önlemek için soğuk metal ile şişlik olan bölgeye baskı yapılarak şişlik dindirilebilir. Tıp dilinde buna soğuk müdahale denir. Kullanılan metal cisim hem soğuk, hem de stabilize olmalı. Ancak şişlik gözaltı ve çevresi ise kesinlikle metal para ile müdahale yapılmamalı. Çünkü metal parada mikrop oranı çok fazla olduğundan şişliğin olduğu yerde kanama olmasa bile gözün paradan mikrop kapma ihtimali çok yüksek. Ayrıca darbe sonrası şişliğin olduğu bölgeye yarım saat içerisinde müdahale edilebilir. Dolayısıyla metal para ile soğuk tedavi yapmak gereksizdir. Bunun yerine normal müdahale yapmak gerekir.'' RADİKAL

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA İLK TEDAVİ BÖYLE YAPILDI-TIKLA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...