YSK reddetti: 'Başkan Gökçek'

YSK reddetti: 'Başkan Gökçek'

GÜNDEM Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu, Ankara'da seçimin iptal edilmesini isteyen CHP'nin başvurusunu oy birliği ile reddetti.

Melih Gökçek'le girdiği yarışı kaybeden Mansur Yavaş'a Yüksek Seçim Kurulu'ndan da (YSK) kötü haber geldi. YSK, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı bütün itirazları reddetti. Karar oybirliğiyle alındı. CHP, öncelikli olarak birleştirme tutanaklarının incelenmesini, ayrıca 25 ilçede sandıkların sayılması ve bunun yanında da Ankara'da seçimlerin iptal edilmesini istemişti. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi başvurusuna olumsuz cevap vermesi halinde, Anayasa Mahkemesi'ne?gideceğini açıklamıştı. nbsp; YSK'nın kararı sonrası Melih Gökçek, "Mansur Yavaş, Tahkim'e başvurabilir. CAS'a gidebilir. Tüketici haklarına müracaat edebilir. BM'ye müracaat edebilir. Enerji Piyasası'na itiraz edebilir" dedi. nbsp; nbsp;

İKİ KENTTE TESPİT VE İNCELEME

YSK, AK Parti'nin Yalova'daki seçim sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine ise İlçe Seçim Kurulu'ndan oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istedi. YSK ayrıca, MHP'nin Kastamonu sonuçlarına yaptığı itirazı kabul?ederek,?iddiaların?İl?Seçim Kurulu'nca incelenmesine karar verdi.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...