AK Parti, 30 Mart'ın şifrelerini çözdü

AK Parti, 30 Mart'ın şifrelerini çözdü

GÜNDEM Haberleri

Seçim Strateji Toplantısı'nda, kara propaganda karşısında "pozitif kampanya"nın halk üzerinde daha etkili olduğu tespiti yapıldı.

AK Parti'de yerel seçim zaferinin analizleri sürerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün kampanya stratejisini yürüten ekiple beyin fırtınası yaptı. AK Parti Seçim Strateji Toplantısı, Başbakan Erdoğan başkanlığında dan AK Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. Sandık verilerinin bilimsel analiz ışığında, geçmiş seçimlerle de kıyaslanarak değerlendirildiği 2.5 saatlik toplantıda, "pozitif kampanya"nın halk üzerinde daha etkili ve inandırıcı olduğu belirtildi. "Hizmet ve hedef sunan siyasetin, muhalefetin kara kampanyasına dayalı, negatif ifade yüklü stratejisine galip geldiği" tespiti aktarılırken, halkın "güçlü lider", "hizmet siyaseti" ve "istikrar" unsurlarına verdiği öneme dikkat çekildi. Yine, belirlenen adayların etkisi, TV reklamları, mitingler de yüzde 45.5'lik oy oranına ulaşılmasında etkili noktalar olarak öne çıktı. Toplantıda çözüm sürecinin, seçim sonuçlarına etkisi de mercek altına alındı. Doğu ve Güneydoğu'daki oyların dağılımı incelenirken, Diyarbakır, Hakkari, Şanlıurfa gibi illerde AK Parti oylarındaki yükselişe dikkat çekildi. Başbakan Erdoğan'ın, geniş kapsamlı analizin ardından, ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015'teki genel seçimleri de hatırlatarak, "Çalışmalara ara vermeden devam edin" mesajı verdiği öğrenildi.
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...