İsmail Kartal: Ölene kadar buradayım!

İsmail Kartal: Ölene kadar buradayım!

SPOR Haberleri

Genç teknik adam, gitmeyi istediğini ama Başkan Yıldırım'ın kendisini bırakmadığını söylerken, ömrünün sonuna kadar Fenerbahçe'ye hizmet edeceğini söyledi.

O, şampiyonluğun gizli mimarlarından birisi. Hem Aykut Kocaman'la hem de Ersun Yanal'la çalıştı. Her iki hocayla da lig şampiyonluğu yaşadı. Hem oyuncu hem de teknik adam olarak Fenerbahçe'de şampiyonluk gören nadir isimlerden biri olarak tarihe geçti. Futbolculuk hayatının neredeyse tamamını Fenerbahçe'de geçiren, sadece sarı-lacivertli camianın değil, bütün futbolseverlerin hafızasına 'Arap İsmail' namıyla kazınan İsmail Kartal'dan bahsediyoruz. 1983-93 yılları arasında futbolcu olarak hizmet ettiği Fenerbahçe'de alt yapılarda görev alan, 2010'dan bu yana da yardımcı antrenör olarak çalışan İsmail Kartal'la doğup büyüdüğü Anadolu Kavağı'nda görüştük. Fenerbahçe muhabirlerini kendi mekânında misafir eden İsmail Hoca, her zaman olduğu gibi içten açıklamalar yaptı.
Başkan beni bırakmadı nbsp;
Sezon sonunda görevi bırakmayı düşündüğünü itiraf eden İsmail Hoca, "Ama başkan, 'Biz bu yola beraber çıktık. Kader arkadaşıyız. Hiçbir yere gidemezsin' deyince kaldım. Artık ölene kadar buradayım. Başkanımızı gerçekten çok seviyorum. 3 Temmuz sürecinde hem kulübe, hem de ona olan bağlılığım daha da arttı" ifadesini kullandı. Anadolu Kavağı'nın hemen üst tarafında yer alan Yuşa Hazretleri'nin türbesinin de kendisi için çok özel bir anlamı olduğunu dile getiren Kartal, "Çok gitmişimdir oraya. Ama özellikle 3 Temmuz'da ziyaretlerim sıklaştı. Hem başkanımız için hem de şampiyonluk için dua ettim" dedi. Şampiyonluk kutlamalarında taraftarın kendisine gösterdiği ilgiden çok duygulandığını söyleyen İsmail Hoca, "Bağdat Caddesi'ne gittiğimizde insanlar bana, 'Ölene kadar takımda kal. Sana ihtiyacımız var' diye bağırıyordu. Gözyaşlarımı tutamadım" açıklamasını yaptı.
Dört özel oyuncu var nbsp;
Şampiyonluğun bir ekip işi olduğunu vurgulayan İsmail Kartal, "Bu başarıda herkesin payı var. Ama ben Gökhan, Sow, Caner ve Mehmet Topal'ı ayrı tutuyorum. Onların üstün performansı bizi şampiyon yaptı" dedi. Kendisiyle aynı mevkide oynayan Gökhan Gönül'e övgü yağdıran tecrübeli antrenör, "Gerçekten müthiş bir oyuncu. Bence dünyanın en iyi 4 sağ bekinden biri" değerlendirmesinde bulundu. Kartal, Sow'un attığı her golden sonra kendisine koşmasıyla ilgili olarak ise, "O zor günler geçirirken hep yanında oldum. Ben de eski futbolcu olduğum için kim ne zaman ne hisseder, ne zaman ilgi bekler bunu çok iyi biliyorum. Sow'a sıkıntılı günlerinde ne yapacağını anlattım. Fazla kilosu vardı. Bunun için ekstra antrenmanlar yaptık. Sonuçta da ilk çıktığı maçta 3 gol birden attı. O gol attıkça ben de çok seviniyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...