Erdoğan'dan o 3 yazara çok sert sözler

Erdoğan'dan o 3 yazara çok sert sözler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 'Genişletilmiş İl Başkanları' toplantısında konuştu.

Soma'da yaşanan maden felaketine değinen Başbakan Erdoğan, konuşmasında sosyal medyada 'Somali'yi bırak Soma yardım et' şeklinde yapılan yorumlar hakkında 'Bu nasıl bir vicdansızlıktır, infazlıktır' yorumunda bulundu. Twitter kullanıcılarını da eleştiren Erdoğan 'Twitter'da gündem listesine girmeyen bunlar için bir anlam ifade etmez' şeklinde konuştu. nbsp;Başbakan Erdoğan konuşmasında köşe yazarlarına da yüklendi. İsim vermeden Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan'ın Soma ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan kadın derneklerine da çağrı yaparak 'Neden bunların yüzüne tükürmüyorsunuz' dedi.
Erdoğan isim vermeden Hürriyet yazarları Yılmaz Özdil ve Melis Alphan'ı da eleştirdi.
Erdoğan şunları söyledi:


Somali'yi bırak, Soma'ya bak' diye insanlık dışı, insaf dışı, izan dışı ifadeler kullananlar oldu. Bizim Bosna Hersek'teki, Sırbistan'daki sel faciasına yardım göndermemizden, el uzatmamızdan rahatsızlık duyanlar çıktı. Elhamdülillah artık 12 yıl önceki Türkiye yok. Hem kendi afetleriyle mücadele ederken öbür tarafta Bosna'ya, Sırbistan'a da elini uzatabilecek güçte olan bir Türkiye var. Biz bunu birçok yönleriyle ele alabilecek güce, anlayışa sahibiz. Ama bunların anlayışı nasıl bir anlayıştır Allah aşkına? Bu nasıl bir ufuksuzluktur, nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir insafsızlıktır?
Ellerinde akıllı telefonlarıyla attıkları tweetlerle ahkam keserler, yalan söylerler, provokasyon yaparlar. Yaptıkları bu. Emin olun eğer Twitter'da gündem listesine girmiyorsa hiçbir mesele bunlar için anlam ifade etmez. Orada gündeme gelen konular hakkında da 140 karakterde mesaj yazınca kendilerini dünyayı kurtaran adam gibi bunlar görmeye başlarlar. nbsp;Onlara müstehaktır diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi? Bunlar da ne insanlık ne vicdan var.
Onu gazetesinin köşesinde yazdıranda da vicdan yok ki. Başka bir yazarda güya bayan. Ne şehittir, ne gazi ardından Niyazi diyor… Güya kadın…
Hani kadın hakları dernekleri, başka bir şey olsa ayağa kalkıyorsunuz. Neden ayağa kalkıp bunların yüzüne tükürmüyorsunuz? 301 şehidimize bu hakareti edenler, 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlarıdır.
301 kardeşimizin ailelerinin bunlara dava açması lazım. 50 kadar dava açan var ama hepsinin açması lazım. Yine bir bayan Soma'ya yardım etmeyin diyor, bunların evi var diyor. Sen kimsin ya sen kimsin?
Sen de zaten vicdan yok. Üflüyorsun, üfleniyorsun, üfürüyorsun kurulu tezgahında.
Bunların en ücret aldığını nasıl bir hayat sürdüğünü biliyor musunuz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...