Mısır'da serbest bırakılan Emre Gürbüz Türkiye'ye geldi

/ Kaynak: AA
Mısır'da serbest bırakılan Emre Gürbüz Türkiye'ye geldi

YAŞAM Haberleri  / AA

Mısır'da "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat eden Üniversite öğrencisi Emre Gürbüz Türkiye'ye geldi.

Mısır'da "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat eden Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz (19) Türkiye'ye geldi.

Tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Gürbüz, Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EZDER) üyesi arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Gürbüz, Mısır'da beraber okuduğu arkadaşlarını İstanbul'da gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Gürbüz, cezaevinde kaldığı 186 gün boyunca sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek, "Bayağı bir sıkıntılar çektim ama çok şükür ki şimdi hepsinden kurtuldum" dedi.

Mısır'da Türk konsolosluğundaki görevlilerin kendisine çok yardım ettiğini dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en çok arkadaşlarımı ve ailemi özledim. Orada çok zor oldu. Çünkü Türkçe konuşacak kimse yoktu. Devamlı Arapça konuşmaktan dolayı bayağı bir zorlanıyorduk. Oradan yatay geçiş için belgelerim tamdı ama okuldan çıktan sonra, talihsiz bir olayla beni de aldılar. Konsolosluktaki görevliler, ben içerideyken herşeyi halletiler ve belgelerimi gönderdiler. Hangi üniversiteye geçeceğime, sonra bakacağım. Gazeteci Metin Turan ağabeyime de çok teşekkür ediyorum. Hapishaneye girdiğimi duyunca, yanıma geldi. Çok zor durumdayken, bana battaniye ve yiyecek verdi. Aynı koğuşta değil ama aynı bina içindeydik. Zorlukla izin alarak, bizimle ilgilendi."

Gürbüz, bir gazetecinin "Bir daha Mısır'a gitmeyi düşünüyor musun?" şeklindeki sorusuna, "Beraat aldım. Hiçbir sıkıntı olmadan Mısır'a girip çıkabiliyorum ama 4-5 yıl oraya gitmeyi düşünmüyorum. Ondan sonra belki" cevabını verdi.

Bu arada, Emre Gürbüz'ün dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve kendisine sağlanan maddi ve manevi destek dolayısıyla teşekkür ettiği öğrenildi.

Mısır'da protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle 20 Kasım 2013'te gözaltına alınan Gürbüz, Mısırlı 20 öğrenciyle ceza mahkemesine sevk edilmiş, ardından Vadi en-Natrun Cezaevi'ne nakledilmişti. Yargılama sonunda, Kahire Ceza Mahkemesi, Mısır'da "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme" suçlamasıyla yargılanan 20 öğrenciye 3 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezaları vermiş, Gürbüz'ün ise beraatine hükmetmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...