CHP'li vekiller Gezi eylemlerine katıldı

CHP'li vekiller Gezi eylemlerine katıldı

GÜNDEM Haberleri

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstiklal Caddesi'nde Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle yapılan eylemlere katıldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi ile Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'nda toplanarak Gezi Parkı'na yürümek isteyen ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruplara müdahale edildi.

İstiklal Caddesi'nde, Galatasaray Meydanı'nın ilerisinde ve caddeye çıkan Meşelik Sokak'ta toplanan iki ayrı grup, slogan atmaya başladı.

Güvenlik amacıyla bekleyen polis ekipleri, grupları, eylemlerinin izinsiz olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde uyardı. Polis ekipleri, Meşelik Sokak'taki grubun önünde barikat oluşturarak İstiklal Caddesi'ne çıkışlarını engelledi.

Caddedeki gruba destek veren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner, polis yetkilileriyle görüşerek, grubun anma yapmak üzere Gezi Parkı'na yürümesine izin verilmesini istedi.

Grubun yürümesine izin vermeyen polis ile bazı kişiler arasında arbede yaşandı. Polisler, kalkanlarıyla ve TOMA'ların da desteğiyle gruptakileri Galatasaray Lisesi'ne doğru uzaklaştırdı. Arbedenin sürmesi üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, gruptan bazı kişileri gözaltına aldı. Eylemciler dağılarak ara sokaklara kaçtı.

Olaylar sırasında caddedeki bazı iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

Ayrıca polis, İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubun Taksim Meydanı'na yürümesine izin vermedi.

Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından, gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Gruptan 5 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri Taksim Meydanı'nda bekletilen polis midibüslerine götürdü. Bu sırada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polislere tepki gösterdi. Tanal ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Bihlun Tamayligil, Süleyman Çelebi, Ali Özgündüz ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Besiktaş'ta toplanan kalabalığa seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...