15 yaşındaki çocuk molotofla eyleme giderken yakalandı

/ Kaynak: İHA
15 yaşındaki çocuk molotofla eyleme giderken yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana'da 15 yaşındaki bir çocuk, 2'si soda, 1'i bira şişesine hazırlanmış molotofkokteylleriyle birlikte eyleme giderken yakalandı.

Adana'nın merkez Sucuzade Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Adana Emniyeti'ne bağlı güven tim ekipleri, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle gösteri yapmak isteyenlere karşı sokaklarda önlem almaya başladı. Güven tim ekipleri, Sucuzade Mahallesi'nde elinde siyah poşetle yürüyen bir çocuğu durdurmak istedi. Ancak çocuk polisin 'dur' ihtarına karşılık poşeti parkın içine atıp kaçmaya başladı. Çocuk kovalamaca sonrası ara sokaklarda yakalanırken, üzerinde yapılan aramada kar maskesi ve bölücü terör örgütü PKK'nın renklerinin yer aldığı poşu bulundu. Poşette yapılan incelemede ise 2'si soda şişesinden 1'i bira şişesinden yapılma molotofkokteyli ele geçirildi.

İsminin M.Y. olduğu öğrenilen çocuğun, arkadaşlarıyla birlikte Gülbahçesi Mahallesi'nden eyleme geldiklerini söylediği öğrenildi. Çocuk daha sonra sorgulanmak üzere yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne getirildi.

GÜVEN TİMLERİ FACİAYI ÖNLEDİ

Adana'da Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde gösterilerin yapıldığı Atatürk Parkı'nda güven tim ekipleri, patlamaya hazır el yapımı bomba bularak faciayı son anda önledi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle 31 Haziran günü Atatürk Parkı'nda gösteri yapıldı.

Polis gösteri yapanların kendilerine taşla saldırması üzerine tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu olaylar sırasında 12 kişi de gözaltına alındı. 1 Haziran günü ise polis Atatürk Parkı'nda yine eylem yapılacağı bilgisini alarak park etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı güven tim ekipleri de parkta görev alarak arama faaliyeti gerçekleştirdi. Güven tim ekipleri bir otobüs çevik kuvvet polisinin beklediği yerin hemen yanında bulunan park içindeki bir çiçekliğin içine saklanmış halde patlamaya hazır el yapımı bomba buldu.

Polis hemen bomba imha uzmanlarına haber vererek etrafta geniş güvenlik önlemi aldı. Bomba imha uzmanları parka gelerek el yapımı bombayı kısa sürede etkisiz hale getirdi. Güven timin dikkati bir faciayı önlerken polis şimdi bombayı koyanların peşine düştü.

Polis dün Adana'da eylemcilerin parka bomba koyduğu için eyleme gelmediğini, ekipler beklerken bombayı patlatıp polislere zarar vermek istedikleri üzerinde duruyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...