ABD - Türkiye maçında hindi polemiği

ABD - Türkiye maçında hindi polemiği

SPOR Haberleri

Milli Takımımız'ın 2-1'lik skorla yenildiği ABD maçında 2. golü atan Dempsey'in sevinç sırasında yaptığı figürler tartışmalara neden oldu.

Dün oynanan ve A Milli Futbol Takımımız'ın 2-1'lik skorla yenildiği ABD karşılaşmasında takımının 2. golünü atan Dempsey'in sevinç sırasında yaptığı figürler sosyal medyada 'hindi dansı yaptı' yorumlarına neden oldu.


PANKART DA TARTIŞMA YAŞATMIŞTI!
ABD tribünlerinden açılan pankartta, "Yeni Amerikan Rüyası" ifadelerine yer verilirken Özgürlük Heykeli'nin elindeki figür büyük dikkat çekti. Pek çok medya organı Özgürlük Heykeli'nin elinde "Dünya Kupası"nı tuttuğunu iddia etti. Ancak figürün Dünya Kupası'nı andırmadığını ve Türkiye'ye bir çeşit gönderme olduğunu söyleyenler ise Özgürlük Heykeli'nin elinde "Hindi Budu" olduğunu belirtti.
Amerikalı taraftarların ve futbolcu Dempsey'in Türkiye'nin İngilizce karşılığı olan Turkey (Hindi) ismiyle dalga geçmek için böyle bir yola başvurdukları iddia edildi. HÜRRİYET


ABD - Türkiye maçında hindi polemiği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...