Öcalan'la görüşen Sırrı Süreyya: İstenirse 1-2 haftada çözülür

/ Kaynak: DHA
Öcalan'la görüşen Sırrı Süreyya: İstenirse 1-2 haftada çözülür

GÜNDEM Haberleri  / DHA

'Sorun alanı' gibi gözüken birçok şey, 1-2 hafta içinde hükmünü kaybedebilir" diyen Sırrı Süreyya Önder, annelerin eylemini görüşmediklerini söyledi.

İmralı'da önceki gün Abdullah Öcalan ile bir araya gelen heyette yer alan HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, görüşmenin ayrıntıları anlattı. Çözüm sürecinin iyiye gittiğini belirten Önder, "Eğer hükümet bu ciddiyetle yaklaşırsa bütün sorun alanı' gibi gözüken birçok şey, 1-2 hafta içinde hükmünü kaybeder" dedi. Önder, şöyle devam etti: "Hükümet, çözüm sürecini yasal zemine oturtma konusundaki iradesini sözcüler eli ile açık olarak ilk defa beyan etti. Artık mesele devletin bürokrasisinden çıkıp siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı. Bu iki olayı da çok önemli buluyorum. 1 hafta veya 10 gün içinde İmralı'ya tekrar gidebiliriz." Önder, görüşmede ailelerinin oturma eyleminin gündeme gelmediğini söyledi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...