Gözler AK Parti Grubu'nda "B ve C planı" bugün açıklanacak

Gözler AK Parti Grubu'nda "B ve C planı" bugün açıklanacak

Politika Haberleri

Bakanlar Kurulu, siyasi hareketliliğin gölgesinde "ekonomiyi ve ara yerel seçimi" görüştü.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve bürokratlar, "faiz indirimi"yle ilgili tartışmaların ardından kabineye brifing verdi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç gazetecilere açıklamalarda bulundu, sorularını cevaplandırdı. Arınç özetle şunları söyledi:
- (Merkez Bankası'nın bağımsızlığı): Faiz konusu Merkez Bankası'nın görevlerinden sadece bir tanesi. Merkez Bankamızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık, bundan sonra da şaşmaya niyetimiz yok. Merkez Bankası Başkanı, görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yaptı. Bütün Bakanlar Kurulu üyeleri de bu değerlendirmelere katılmıştır.
- nbsp;(PKK'nın kaçırdığı çocuklar): Gerek BDP'li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermeli. Bu da en çok gözleri İmralı'da veya kulakları Kandil'de olanlara düşer. Bu konuda eğer hiçbir çabaları olmayacaksa hatta bu eylemleri bitirmek için çeşitli oyunlar oynamaya başlamışlarsa Sayın Başbakanımız'ın ifadesi odur ki 'Siz bu işi yapmazsanız biz, devlet olarak, hükümet olarak B ve C planlarımızı uygulayacağız.' Bu konuda gelinen aşamada, ne düşünüyorsa Sayın Başbakanımız, bunu yarınki (bugünkü) grup konuşmasında ifade edeceklerdir. Hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin bu konuda ne yapacağını açık şekilde kamuoyuna açıklamış olacaktır.
- (Başkan Gültan Kışanak'a kınama) Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi, bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, bir başka yere gitmek mecburiyetinde bıraktı. Yeter ki belediyenin önünde bu barışçı eylem gündem oluşturmasın, düşüncesiyle. Doğrusu Diyarbakır Belediyesini de Başkanını da kınıyorum.
- (4 bakanla ilgili komisyon): Bu hafta AK Parti de soruşturma komisyonuna vereceği üyeleri mutlaka bildirmiş olacaktır. Bildirmezse o zaman kasıtlı bir gecikmeden bahsedilebilir. Bunun sorumlusu AK Parti Grubu olur.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...