Ağaç eylemi hakkında bilgi aldı

/ Kaynak: İHA
Ağaç eylemi hakkında bilgi aldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, telefon görüşmesi yaptığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konu hakkında bilgilendirdi.

Amasya'da akaryakıt istasyonu yapılması planlanan 3.5 dönümlük alan üzerindeki ağaçların kesilmesi üzerine vatandaşların başlattıkları eylemin devam etmesi üzerine şehre gelen CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, telefon görüşmesi yaptığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konu hakkında bilgilendirdi.

Kılıçdaroğlu'na valilik, belediye, baro yetkilileri ve eyleme katılan mahalle sakinleriyle görüşmeler yaptığını anlattığını belirten Ramis Topal, "Elimizde yetişmiş bir parka akşam saat 18.00'de 6 tane hızarlı insanın girip ağaçları patır patır devirmesi bizim yüreğimize saplanan bir hançer gibi oldu" dedi.

KESK'e bağlı sendikalar, CHP ve diğer sivil toplum kuruluşları üyeleri Amasya Belediyesi önünde yapılan açıklamanın ardından ağaçların kesildiği alana yürüyüşe geçti.

75. Yıl İMKB Beyazıt İlkokulu karşısındaki alandaki ağaçlar numaralandırılarak koruma altına alındı. 45 ağacın kesildiğini öne süren işçi emeklisi Seyfettin Yündem, halen alandaki 90 ağacın üzerine numara yapıştırdıklarını söyledi.

Alandaki gençler müzik dinleyip, bazıları da iskambil oynadı. Davul-zurna eşliğindeki alana gelen Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı ve diğer üyeler de eyleme destek verdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...