Ayvalık açıklarında 78 kaçak yakalandı

/ Kaynak: AA
Ayvalık açıklarında 78 kaçak yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Güneş ve Maden adaları açıklarında yakalanan Afgan ve Suriyeli 39'ar kaçak, Ayvalık'a getirildi.

Ayvalık ilçesi açıklarındaki iki botta, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 39'u Afgan, 39'u Suriyeli 78 kaçak yakalandı. Alınan bilgiye göre, kaçaklar, 15'er metrelik iki şişme botla Ayvalık'tan denize açıldı.

Midilli'ye doğru ilerleyen botlardan birinin, Yunanistan kara sularını korumakla görevli ekiplerce patlatılması nedeniyle bazı kişilerin suya düştüğü ileri sürüldü.

Bölgede devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Maden ve Güneş adaları açıklarında suda çırpınan kişileri görünce hemen olaya müdahale etti. Ekipler, bu kişileri kurtardıktan sonra botlarda kalanları da alıp tekneye çıkardı.

Afgan ve Suriyeli 39'ar kişi olduğu belirlenen kaçaklar daha sonra Cunda Adası'na getirildi ve jandarma ekiplerine teslim edildi.

İnsani yardım yapılan 6'sı kadın, ikisi çocuk 78 kaçak, Ayvalık Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...