Rüşveti böyle 'Yedirdiler'

Rüşveti böyle 'Yedirdiler'

DÜNYA Haberleri

İtalya'daki yolsuzluk skandalında, işadamlarının politikacılara verdikleri rüşveti kolay imha edebilmek için yenilebilir kağıtlara yazdıkları ortaya çıktı.

Venedik'in gittikçe yükselen su seviyesi yüzünden sular altında kalmasını engellemek için tasarlanan "Musa" projesinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yüzlerce kişi hakkında soruşturma açılmış, geçen çarşamba günü de aralarında Venedik Belediye Başkanı Giorgio Orsoni'nin de bulunduğu 35 kişi tutuklanmıştı. nbsp;Soruşturmayla ilgili İtalyan basınında çıkan detaylara göre tutuklamalar, telefon dinlemeleri sonucunda gerçekleşti.


TELEFONDA ORTAYA ÇIKTI
Musa projesinden sorumlu konsorsiyumun bir üyesi ile bir danışman arasında geçen telefon görüşmesine göre, politikacılara verilen rüşvetlerin yenilebilir kağıtlara yazılarak olası bir polis baskınında yenmesi planlanıyordu. nbsp;Telefon görüşmesinde konsorsiyum üyesinin "(Rüşvetleri) Farklı bir kağıda yaz, yenilebilir kağıda. Böylece bir gün birileri gelirse yutabilirsin. Şaka yapmıyorum" dediği ortaya çıktı. nbsp;Savcıların yaklaşık 3 yıldır yaptığı incelemeler sonunda ortaya çıkan dev yolsuzluk skandalında, Belediye Başkanı Orsini'nin 560 bin Euro yasadışı ödeme aldığı, Venedik'in de içinde bulunduğu Veneto bölgesinin eski başkanı Giancarlo Galan'ın da 1 milyon Euro civarında rüşvet aldığı iddia ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...