Aziz Yıldırım'dan taraftarı üzecek transfer açıklaması

Aziz Yıldırım'dan taraftarı üzecek transfer açıklaması

SPOR Haberleri

Yıldırım, Diego Ribas'tan başka bir oyuncu almayacaklarını söyleyerek dedikodulara nokta koydu. Camianın yerli golcü beklentisi suya düştü

Olağan Mali Genel Kurul'da konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yine gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Transfere erken giren ve Diego Ribas'la anlaşarak dünya basınında manşetlere çıkan Fenerbahçe'nin iç transferde Caner'le de el sıkıştığını hatırlatan Başkan Yıldırım, "Transferi tamamladık. Başka oyuncu almayacağız" dedi. Bu açıklamasıyla sarı-lacivertli camianın yerli golcü beklentisini boşa çıkaran Yıldırım, "Diego ile her konuda anlaştık. İmzayı atmadığımız için KAP'a bildirmedik. Büyük ihtimalle ay sonunda veya temmuz başında gelecek. Caner ile de bizim istediğimiz şartlarda anlaşma sağlanmıştır. Bunun dışında hiçbir transfer yapmayacağız" diye konuştu.
Küçülme söz konusu değil nbsp;
nbsp;Kulüp bütçelerin artık belli noktalara geldiğini kaydeden Yıldırım, "Bir milyon üye projesini gündeme getirdik. Bu bir günde olacak konu değil. 5 yılda ulaşılması gereken bir rakam. O zaman neyin ne olacağını hep beraber göreceğiz. Konuya sosyal olarak bakmak lazım. Manevi olarak başarırsak bize haz verecektir. Büyük bir sivil toplum ordusu olarak yolumuza devam edeceğiz" derken, amatör branşlarda küçülme iddialarını da kesin bir dille yalanladı. nbsp;Gündemlerinde böyle bir başlık olmadığını vurgulayan Aziz Yıldırım, "Aksine daha da başarılı olacak takımlar kurmaya çalışıyoruz, kesinlikle geri adım atmayacağız" açıklamasını yaptı.
G.Saray'a sert gönderme
Başkan Yıldırım, ezeli rakip Galatasaray'a gönderme yapmaktan da geri kalmadı. Kulüp olarak son 2 yılda 100 milyon dolara yakın vergi ödediklerini belirten Yıldırım, "Bazı kulüplerin yaptığı gibi transfer çalışmaları kulüpleri batağa götürür. Devlete olan görevleri yerine getirmezseniz o zaman bu çözüm yeterlidir. Bundan da kimse rahatsız olmaz. Ama biz rahatsız oluyoruz" dedi. SPK'yla ilgili de açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, " Küçük hissedarlarımızın zarar görmemesi için hiçbir işlem yapmadık. 2012'de kulübün hiçbir hissesini satmadık. 1 milyon üye ile Fenerbahçe düzlüğe çıkacaktır. Gelecek paralarla borç işini çözdükten sonra geri kalanın yatırıma dönmesini istiyoruz" dedi.
CAS'ı mahkemeye verdik
İsviçre Federal Mahkemesi'yle ilgili süreci de değerlendiren Aziz Yıldırım, "CAS'ı mahkemeye verdik. CAS resmi olarak kararını kamuoyuna açıklamadı. Bunun nedeni de Türkiye'deki davaların devam etmesi ama kulüplere tebliğ etti. Bu tebligat içinde CAS'ın kararında oy birliği olanlar kadar oy birliğiyle olmayan kararlar da var. Bizim şike olmadığını belirten beyanımızdan dolayı bize 1 yıl verdiler. CAS bu konuda bize ceza verilmemesi gerektiğini söylüyor. Bizim 2 sene men cezasında indirim yapmadılar. 24 Haziran'a kadar ya da ay sonuna kadar mahkeme kararını verecek. Vereceği karar da durdurma mı olacak olmayacak mı bu belli değil. Eylül-ekim ayında da ilk duruşma yapılacak" dedi.


Önümüzdeki sezon da son maça kalmayacak
Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz'u asla unutmayacağını söyleyen Aziz Yıldırım, "Bu ülkede hukuk ve özgürlüğün olacağını, herkesin çıkacak bu kararlara saygı göstereceğini bekliyoruz. Şike yapanların ortada gezip bizlere suçlama yapmaları, şikeyi bu ülkeye sokanların bizler için söyledikleri bizi üzüyor. Biz başka camiaların üzerine gidip şöyle böyle yaptılar demedik. 2006, 2009, 2012'de son maçta kaybetti ki, eğer bu operasyonları yapsaydık son maçlara kalmazdı. İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız" dedi.


KONGREDEN NOTLAR


Üniversite tepkisi
Konjonktür gereği futbolun sponsorların ve kulüplerin elinde olmadığını savunan Aziz Yıldırım, "Açık konuşamıyoruz. Bazı merciilerin müdahalesiyle gelir olarak istediğimiz noktaya gelemiyoruz. Mesela, 29 Mayıs, Nişantaşı üniversiteleri açılıyor ama Fenerbahçe üniversitesini açamıyor henüz, YÖK'ten çıkmıyor" dedi.


Soma'ya müjde
Fenerbahçe Yönetimi'nin Somalı 100 öğrenciyi okutacağı konusunda söz verdiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, nbsp;"Bu yönetimin karşılayacağı bir hadisedir. Onun dışında Fenerium başka kanallarla Soma'ya maddi kaynak aktaracaktır. Biz gerekli görüşmeleri yapıp 100 kişinin okutulması için eylül ayından itibaren burs vereceğiz" dedi.


Fener'de dev bütçe
Fenerbahçe'de Olağan Mali Kurul dün Faruk Ilgaz'da gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Vefa Küçük'ün yaptığı toplantıda yönetim kurulu, mali faaliyetlerinden dolayı oy birliğiyle ibra edildi. Kulübün 2014'deki 271 milyon 650 bin liralık bütçesi de kabul edildi.


1996 da ibra edildi nbsp; nbsp;
Olağan Mali Kurul'da sadece mevcut yönetim ibra edilmedi. Aynı zamanda 1996 yönetimi de ibra edildi. Ali Şen dönemindeki yönetim 1996'da ibra edilmiş ancak bu karar daha sonra mahkeme kararıyla bozulmuştu. Dün ise 1996 yönetimi oybirliği yeniden ibra edildi.





gt; M. Emin ULUÇ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...