Boyraz: Sakık, Kürt düşmanlığı yapıyor

Boyraz: Sakık, Kürt düşmanlığı yapıyor

Politika Haberleri

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın 'Kazım Karabekir' ismin Ağrı'dan silineceğine dair sözlerinin yankıları devam ediyor.

BDP'li Sırrı Sakık'a bir tepki de AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'dan geldi. Boyraz, yaptığı açıklamada Sırrı Sakık'ın tavrını 1925'teki İsmet İnönü'nün tavrına benzetti.

Boyraz, 1925'te İsmet İnönü kabinesi tarafından çıkartılan ve millet tarihinin görmediği bir istibdat dönemini başlatan Takrir-i sükun kanunu, ülkeyi yarı açık cezaevine dönüştürmüştü. Kazım Karabekir ve arkadaşlarının ikinci grupla başlayan muhalif refleksi 1924'te Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası olarak parti kimliğine bürünmüş olsa da bir yıl sonra Ankara İstiklal (istibdat) Mahkemesi tarafından kapatılmıştır. Bugün Sayın Sakık'ın Kazım Karabekir ismini caddelerden tasfiye hamlesi ile Ankara İstiklal Mahkemesi'nin nbsp; Terakki Perver Cumhuriyet Fırkası'nı siyaset caddesinden tasfiye hamlesi arasında nasıl bir fark vardır? Lafta muhalif olduğu zihniyeti faaliyette ortaya koyan bir tenakuzla karşı karşıyayız, ifadelerini kullandı.

Sırrı Sakık'a, Kürt kardeşlerimizle el ele verip Rus ve Ermenilere karşı savaşan, millet ve memleket davası üzerinden ortaya koyduğu mücadele ile hem Doğu'nun hem de Batı'nın gönlünde kahramanlık tahtına oturan Kazım Karabekir gibi bir şahsiyetin ismi, caddelerden silinmiş olsa bile gönüllerden, hafızalardan ve tarihten silinebilir mi?, sorusunu yönelten Boyraz, Ağrı'da yapılmak istenenin Kürt ve doğu düşmanlığı olduğunu savundu.

Kazım Karabekir, Sakık'ın nbsp; zulüm gördüm dediği CHP istibdadı tarafından doğrudan mağdur edilmiş bir kimliktir, ifadelerini kullanan Boyraz, şu soruyu sordu: "Sayın Sakık'ın bu tavrı, süreci zehirlemekten başka hangi niyet ve kasıtla değerlendirilebilir?"

Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...