İslam Ansiklopedisi'nde 'tarihi' rötuş

İslam Ansiklopedisi'nde 'tarihi' rötuş

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Toplam 44 ciltte, 17 bin girişten oluşan eserde, atıflarla birlikte bu sayı 24 bine yaklaşıyor. İki cilt daha ilave edilecek

İslam dünyasının başvuru kaynaklarından biri olan "İslam Ansiklopedisi"ne tarihi eklemeler geliyor. Hükümetin "çözüm süreci" konusunda attığı adımların gölgesinde, tarihi ansiklopediye "Kürt" maddesi de eklenecek. Meclis gündeminde nbsp;tartışılan İslam Ansiklopedisi için Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, şu bilgileri verdi: "İslam Ansiklopedisi'nin 44 cilt olarak tamamlanmasının ardından ilim heyeti tarafından genel bir değerlendirme yapılmış ve daha önce hiçbir şekilde Ansiklopedi'de yer almamış maddelerden oluşan 2 ek cilt çıkarılmasına karar verilmiştir. Tarih, din, dil ve edebiyat, sosyal hayat ve kültür gibi başlıklardan ve bunların içinde birçok alt başlıktan oluşan 'Kürt' maddesinin dış ve iç süreçleri tamamlandığında, çalışmaları devam eden iki ek cilt içerisinde yer alacaktır. İslam Ansiklopedisi'nde nbsp;'Kürt' lafzının hiçbir şekilde geçmediği iddiaları doğru olmayıp, gerçekleri yansıtmamaktadır. Zira, 'Kürt' lafzı, 44 ciltlik İslam Ansiklopedisi'nin 197 ayrı sayfasında, muhtelif vesilelerle tam 376 defa geçmektedir. Hükümetimiz iktidara geldiği günden bu yana etnik, bölge ve din temelli milliyetçilik yapmamaya özen göstermiştir."
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...