İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan kritik Musul açıklaması

/ Kaynak: AA
İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan kritik Musul açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Efkan Ala Musul'daki gelişmelere ilişkin, 'Medyada dolaşan haberleri değerlendirmeye almadan Dışişleri'nin açıklamasını bekleyin" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Musul'daki gelişmelere ilişkin, "Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığımız açıklama yapacak, diğer sosyal medyada ya da medyanın kendi içinde dolaşan haberleri değerlendirmeye almadan o açıklamayı bekleyin" değerlendirmesinde bulundu.

Ala, 99. Dönem Kaymakamlık Kura töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Musul Konsolosluğu'nun işgal edildiği, Türk diplomatların rehin alındığı ve özel harekat polislerinin teslim olduğu iddiaları bulunduğunu belirterek, başkonsolosun da rehin alınanlar arasında olup olmadığını sorması üzerine Bakan Ala, "Bu konuda değerlendirmeler yapılıyor. Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapacak. Bunun dışındaki açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz" dedi.

Bakan Ala, "Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığımız açıklama yapacak, diğer sosyal medyada ya da medyanın kendi içinde dolaşan haberleri değerlendirmeye almadan o açıklamayı bekleyin" diye konuştu.

"Böyle bir gelişme söz konusuysa Türkiye nasıl bir adım atabilir" şeklindeki soruya karşılık Ala, "Türkiye, elbette kendi çıkarları doğrultusunda, kendi üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

Konsoloslukta kaç polis olup olmadığının sorulmasına karşılık da Ala, "Bilmez olur muyuz" yanıtın verdi.

Ala, sayı söyleyip söylemeyeceğine yönelik soru üzerine de özel harekat polisleri olduğunu ancak sayı paylaşamayacağını bildirdi.

Can kaybı olup olmadığına yönelik soruyu da Ala, "Elbette siz basın mensupları olarak bir an önce enformasyon almak istiyorsunuz ama biz de devlet ciddiyeti içerisinde Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek kendi alanımız ile ilgili açıklamalar yapalım. O alanla ilgili de Dışişleri Bakanlığımız yapacak" karşılığını verdi.

-Lice'de yaşanan gelişmeler

Ala, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesiyle ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"Türkiye'de ne zaman işler ciddi bir biçimde doğru şekilde ilerlemeye başlasa bu tür provakasyonlarla karşılaştığımız tarihimizde tecrübe ile sabittir. Dolayısıyla bu bizim hiç karşılaşmadığımız bir durum değildir. Biz, provokasyonlar karşısında nasıl bir tutum sergilememiz gerektiğini bilen yöneticileriz ve milletimiz de bunu çok iyi biliyor. O bakımdan siz, bekleyin, kısa zamanda biz yakalayacağız ve arkasında ne var, yok, deşifre edeceğiz. Sorun şu ki eskisi gibi saklı gizli kalmıyor bu meseleler, bu da kalmayacaktır. çok yakın bir zamanda tespit edip, yakalayıp, kamuoyu ile paylaşacağız."

Bayrağı indiren kişinin kimliğinin belli olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Ala, zanlının çok yakın bir zamanda yakalanacağını belirterek, "Zaten bir kişi şu anda uzatıldı gözaltı süresi, yardım yataklık yapan. Diğerlerini, izin verirseniz, yakalanmayı zedelememesi bakımından daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ama yakında bekleyin. Yeterli tespitler yapıldı" dedi.

Ala, Lice'deki olayla ilgili yaş polemiği olduğunun ifade edilmesi üzerine de şu yanıtı verdi:

"Gazeteler böyle bir şey yazmış, yaşıyla ilgili biz, benim bildiğim kadarıyla hükümet cenahından ben birinci derecede sorumlu olarak herhangi bir yaş telaffuzunda bulunmadım. Onların, diğerleri spekülasyon. Böyle bir şey söylemedik."

Diyarbakır Valisi'nin kimliğinin tespit edilmesine çalışıldığını söylediğinin hatırlatılmasına karşılık da Ala, "Doğrudur" yanıtını verdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...