İspanya - Hollanda: 1-5

İspanya - Hollanda: 1-5

SPOR Haberleri

Son Dünya Kupası'nın finalinde karşılaşan İspanya ve Hollanda, bu kez Brezilya 2014'te B Grubu'nun açılış maçında karşı karşıya geldi.

Günün dev maçında Hollanda 1 avans verdi ve İspanya kalesine tam 5 gol birden gönderdi. Dünya Kupası 2014 B Grubu'nda bugün İspanya ve Hollanda karşı karşıya geldi. Mücadele 5-1 Hollanda üstünlüğüyle son buldu. İspanya'nın tek golünü 27. dakikada penaltıdan Xabi Alonso kaydetti. Hollanda ise 44 ve 72'de Robin van Persie, 53. ve 80. dakikalarda Arjen Robben ve 65'te Stefan de Vrij kaydetti. Galatasaraylı Wesley Sneijder maçta 90 dakika forma giydi.

SNEIJDER HARCADI

Son Dünya ve Avrupa Kupası sahibi İspanya maça daha organize başlasa da ilk tehlikeli atak Hollanda'dan geldi. Robben'in pasında kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Wesley Sneijder topu Casillas'ın üzerine atınca Turuncular yüzde yüz bir gol şansından yararlanamamış oldular. İlk devrenin diğer bölümünde İspanya baskın çıktı ve ilk golü de bulan taraftı Boğalar.

COSTA SAHNEDE

İspanya Milli Takımı formasıyla ilk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayan Diego Costa, Xavi'nin muhteşem pasıyla ceza sahasında topla buluştu. Kendini yerde bulan Costa'nın pozisyonuna İtalyan hakem Rizzoli penaltı dedi. Xabi Alonso 27'de takımını öne geçiren golü kaydetmekte zorlanmadı: 1-0

UÇAN RVP

İlk yarı boyunca Hollanda bildiğimiz tempoda ve enerjide futbol oynamaktan uzak bir görüntü sergiledi. Yediği gol sonrasında morali de bozulan Portakallar'ın imdadına Robin van Persie yetişti. Uzaktan gelen ortaya ceza sahası yayına yakın bir bölgeden muhteşem bir kafa vuruşu yapan Hollandalı forvet Casillas'ın üzerinden topu ağlara gönderdi ve takımlar soyunma odasına 1-1 berabere gittiler.

HOLLANDA HIZLANDI

İkinci yarıda ise daha çok hücumu düşünenen ve ileri hatta daha çok üretken olan bir Hollanda vardı. Arjen Robben 53'te çok şık bir gol atarak bu iyi oyununun ödülünü takımına verdi: 2-1. İspanya defansını hızlı hücımlarla boğan Louis van Gaal'in takımı, 60. dakikada ise çok mühim bir pozisyondan faydalanamadı. Van Persie'nin sağ çaprazdan çıkardığı şut üst direkte patlarken Hollanda 3. .golü bulmakta gecikmedi.

SNEIJDER'DEN ASİST

Sol kanattan kullanılan bir sebest vuruş organizasyonunda Wesley Sneijder topun başındaydı. Arka direğe yapılan ortada De Vrij farkı ikiye çıkan golü İspanya ağlarına gönderdi: 3-1.

RVP YİNE SAHNEDE

Maçın yıldızlarından Robin van Persie, İspanya'yı bitiren golü kaydetti. Iker Casillas'ın inanılmaz hatasını affetmeyen Manchester Unitedlı yıldız, 72'de İspanya filelerini bir kez daha sarstı: 4-1

ROBBEN ŞOV YAPTI

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Hollanda makinesi durmadı. Defans arkasına atılan uzun topta Robben müthiş bir sprint atarak topu kontrol etti. Seri driblinglerle kaleci Casillas'ı ve defansı saf dışı bırakan yıldız futbolcu muhteşem bir golle durumu 5-1'e getirdi.

Hollanda bir sonraki maçını 18 Haziran Çarşamba günü Avusturalya ile oynayacak. İspanya ise aynı gün Şili ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Hücuma dayalı bir futbol izledik ve seyirciler gördüklerinden kesinlikle memnun. Dengeli bir oyun izledik. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca çok sahip olmaya çalıştı. Deplasman takımı ise kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı.
90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Karşılaşma sona erdi.
90+1' nbsp; nbsp; nbsp; Ceza sahasına gelen güzel pası kontrol eden Fernando Torres (İspanya) harika bir dokunuş yapıyor. Şut çekmek için kendisine boşluk bulan oyuncu topu sol alt köşeye doğru gönderiyor. Ancak top defans oyuncularının olağanüstü çabası ile uzaklaştırılıyor.
90' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 4 dk. eklenecek.
89' nbsp; nbsp; nbsp; Wesley Sneijder (Hollanda) ceza sahasının hemen dışından çok tehlikeli bir pozisyonda şutu çekiyor ancak topu defans oyuncusu engelliyor.
88' nbsp; nbsp; nbsp; Wesley Sneijder (Hollanda) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
87' nbsp; nbsp; nbsp; Arjen Robben (Hollanda) eline geçen fırsatı boşa harcıyor! Seken topu ayağında bulan oyuncu uzak mesafeden kaleye vuruşunu yapıyor. Top sağ üst köşeye doğru gidiyor, ancak kaleci güzel bir reaksiyonla topu çıkartıyor. Hollanda korner kullanacak.
87' nbsp; nbsp; nbsp; Iker Casillas (İspanya) güzel bir kurtarış yaparak defansın arasına gönderilen pası kontrol eden Georginio Wijnaldum (Hollanda) tarafından yapılan vuruşu engelliyor. Top sol alt köşeye gidiyordu, fakat kaleci uzanarak bu topu çıkarttı. Kesinlikle maçın şu ana kadarki en iyi kurtarışını izledik!
86' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Fernando Torres (İspanya) ofsayt tuzağına düşüyor.
85' nbsp; nbsp; nbsp; Arjen Robben (Hollanda) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
84' nbsp; nbsp; nbsp; Bugünkü maçta toplam biletli seyirci sayısı 48173.
83' nbsp; nbsp; nbsp; Cesc Fàbregas (İspanya) tarafından kullanılan köşe vuruşunda kaleci Jasper Cillessen (Hollanda) araya giriyor.
83' nbsp; nbsp; nbsp; Fernando Torres (İspanya) ceza sahasının hemen dışından takıma arkadaşını bulmak için yerden bir pas gönderiyor, ancak defans oyuncularından birisi soğukkanlılıkla tehlikeyi savuşturuyor. İspanya korner kullanacak.
80' nbsp; nbsp; nbsp; Arjen Robben (Hollanda) ceza sahasına giriyor ve topu sağ üst köşeye gönderiyor. Kalecinin bu pozisyona yapacak hiçbir şeyi yoktu. Bireysel beceriye dayalı, harika bir gol.
80' nbsp; nbsp; nbsp; Topa sahip olma oranları: 65:35.
79' nbsp; nbsp; nbsp; Oyundan çıkan Robin van Persie (Hollanda) için maç sona erdi; yerine Jermain Lens (Hollanda) oyuna giriyor.
78' nbsp; nbsp; nbsp; David Silva (İspanya) oyundan çıkıyor ve yerini Cesc Fàbregas (İspanya) alıyor.
77' nbsp; nbsp; nbsp; İşte oyuncu değişikliği geliyor. Stefan de Vrij (Hollanda) oyundan çıkıyor; oyuncunun yerini bıraktığı oyuncu Jöel Veltman (Hollanda).
76' nbsp; nbsp; nbsp; Çok tehlikeli bir mesafeden kazanılan serbest vuruş Sergio Ramos (İspanya) tarafından kullanılıyor, ancak oyuncunun şutu sol direğin yakınından dışarı gidiyor. Çok önemli bir fırsattı! Top sahanın dışına çıkıyor ve Hollanda şimdi kale vuruşunu kullanacak.
75' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Stefan de Vrij (Hollanda) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İspanya lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
72' nbsp; nbsp; nbsp; Robin van Persie (Hollanda) ceza sahası içinde büyük bir fırsat yakalıyor ve kalenin tam ortasına giden yerden vuruşla topu ağlara gönderiyor.
70' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Fernando Torres (İspanya) ofsayt tuzağına düşüyor.
70' nbsp; nbsp; nbsp; Iker Casillas (İspanya) akıl dolu bir kurtarış yapıyor! Robin van Persie (Hollanda) defans oyuncularından kolayca sıyrılıyor ve ceza sahasının hemen dışından şutunu çekiyor. Oyuncunun yerden kalenin ortasına giden şutunu kaleci çıkartıyor!
68' nbsp; nbsp; nbsp; David Silva (İspanya) tarafından atılan gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi!
67' nbsp; nbsp; nbsp; David Silva (İspanya) seken topu ceza sahasının kenarından kaleye gönderiyor. Ancak top kalenin önünü kapatan defans oyuncularının arasından kaleyi bulmuyor.
66' nbsp; nbsp; nbsp; Oyunda tansiyon yükselmeye başladı. Robin van Persie (Hollanda) rakibine bilerek vuruyor ve yaptığı bu çirkin hareketten dolayı sarı kart görüyor.
65' nbsp; nbsp; nbsp; Iker Casillas (İspanya) yaprığı hareketten dolayı hakem tarafından uyarılıyor.
65' nbsp; nbsp; nbsp; Top ağlarda! Stefan de Vrij (Hollanda) yükselerek kazanılan duran toptan Wesley Sneijder (Hollanda) tarafından yapılan ortadan gelen topu kontrol ediyor. Oyuncu altı pas içerisinden yaptığı kafa vuruşuyla topu sağ alt köşeden ağlara gönderiyor. Oyuncu skoru 1:3 yapıyor.
64' nbsp; nbsp; nbsp; Gerard Pique (İspanya) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. Hollanda lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
63' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği. Pedro (İspanya), Xabi Alonso (İspanya) yerine sahadaki yerini alıyor.
63' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği zamanı geldi. Diego Costa (İspanya) yerine oyuna Fernando Torres (İspanya) giriyor.
62' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği. Yorulan Jonathan de Guzman (Hollanda) sahayı terk ediyor ve yerini Georginio Wijnaldum (Hollanda) alıyor.
61' nbsp; nbsp; nbsp; Robin van Persie (Hollanda) takım arkadaşının isabetli pasında ceza sahası içinde topla buluştu ve topu hemen kaleye gönderdi. Büyük şanssızlık! Top direkten döndü. Bu pozisyon çok güzel bir golle sonuçlanabilirdi.
60' nbsp; nbsp; nbsp; İspanya topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor.
58' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Diego Costa (İspanya) ofsayt tuzağına düşüyor.
55' nbsp; nbsp; nbsp; Xavi (İspanya) köşe vuruşundan ceza sahası içine orta yapıyor, ancak kaleci Jasper Cillessen (Hollanda) araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
53' nbsp; nbsp; nbsp; Yapılan harika ortada ceza sahasında boş pozisyonda olan Arjen Robben (Hollanda) topla buluşuyor. Oyuncu topu kalenin ortasına gönderiyor ve top kaleciyi geçiyor.
50' nbsp; nbsp; nbsp; Uzak mesafeden kaleye şutunu gönderen Andres Iniesta (İspanya) büyük bir fırsat yakalıyor. Top sol alt köşeye doğru gidiyor, ancak bu şuta hazırlıklı olan Jasper Cillessen (Hollanda) rahat bir kurtarış yapıyor.
49' nbsp; nbsp; nbsp; İspanya topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor.
47' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Daryl Janmaat (Hollanda) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
47' nbsp; nbsp; nbsp; Nigel De Jong (Hollanda) verdiği pasla topu Daryl Janmaat (Hollanda) ile buluşturuyor, ancak rakip defans oyuncusu topu kapıyor.
46' nbsp; nbsp; nbsp; Hakem Nicola Rizzoli düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıyı başlatıyor.
45+2' nbsp; nbsp; nbsp; Şu ana kadar pek heyecanlı pozisyon olmayan bir maç izledik, ancak ikinci yarıda önümüzde daha uzun bir süre var. Her iki takım da oyuna tam anlamıyla hakim olamıyor. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca fazla sahip olmaya çalışırken; deplasman takımı hızlı kontra ataklarla sonuca gitmeye çalışıyor.
45+2' nbsp; nbsp; nbsp; Karşılaşmanın ilk yarısı az önce bitti.
45' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 1 dk. eklenecek.
44' nbsp; nbsp; nbsp; Güzel orta Robin van Persie (Hollanda) tarafından yapılan kafa vuruşuyla gole dönüşüyor. Top sağ üst köşeden ağlarla buluşuyor.
43' nbsp; nbsp; nbsp; Xavi (İspanya) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
43' nbsp; nbsp; nbsp; David Silva (İspanya) ceza alanına girerek pasla buluşuyor ve çektiği şutla topu üst direğin hemen altına doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan kaleci Jasper Cillessen (Hollanda) güzel bir kurtarışla bu topu çıkartıyor. İspanya korner kullanacak.
42' nbsp; nbsp; nbsp; İspanya oyuncuları kendi aralarında kısa paslar yapıyorlar.
41' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ve hakemin düdüğü ile maç duruyor. Diego Costa (İspanya) ofsayta düşen oyuncu.
41' nbsp; nbsp; nbsp; Oyunda tansiyon yükselmeye başladı. Stefan de Vrij (Hollanda) rakibine bilerek vuruyor ve yaptığı bu çirkin hareketten dolayı sarı kart görüyor.
40' nbsp; nbsp; nbsp; Topa sahip olma oranları: 68:32.
39' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Arjen Robben (Hollanda) ofsayt tuzağına düşüyor.
37' nbsp; nbsp; nbsp; Jonathan de Guzman (Hollanda) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. Xavi (İspanya) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
36' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Robin van Persie (Hollanda) ofsayt tuzağına düşüyor.
35' nbsp; nbsp; nbsp; Bruno Martins Indi (Hollanda) rakibini çekerek durduruyor. Hakem pozisyona çok yakın ve faulü çalıyor.
35' nbsp; nbsp; nbsp; Nigel De Jong (Hollanda) önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu yakaladığı boşlukta uzak mesafeden şansını deniyor ve yaptığı vuruşla topu kalenin ortasına doğru gönderiyor. Oyuncunun güzel vuruşunu kaleci Iker Casillas (İspanya) harika bir kurtarışla çıkartıyor!
34' nbsp; nbsp; nbsp; Nigel De Jong (Hollanda) harika tekniğiyle verdiği pasta topu Stefan de Vrij (Hollanda) ile buluşturuyor ve atak devam ediyor.
32' nbsp; nbsp; nbsp; Danny Blind (Hollanda) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
31' nbsp; nbsp; nbsp; Jonathan de Guzman (Hollanda) gönderdiği aşırtma pasta takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu harika bir reaksiyonla araya giriyor.
31' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Robin van Persie (Hollanda) ofsayt tuzağına düşüyor.
28' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Robin van Persie (Hollanda) ofsayt tuzağına düşüyor.
27' nbsp; nbsp; nbsp; Xabi Alonso (İspanya) sol direğe doğru yerden yaptığı güzel vuruşla penaltıyı gole çeviriyor.
26' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Stefan de Vrij (Hollanda) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İspanya takımından bir oyuncu penaltı vuruşunu kullanacak.
25' nbsp; nbsp; nbsp; Jonathan de Guzman (Hollanda) faul yapıyor ve sarı kartı görüyor. Oyuncu hakemin kararından memnun değil.
25' nbsp; nbsp; nbsp; Robin van Persie (Hollanda) ceza sahasının kenarından iyi pozisyonda olan takım arkadaşlarından birisini bulmak için yerden bir pas gönderiyor. Ancak rakip defans oyuncuları pası engelliyor ve topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor.
24' nbsp; nbsp; nbsp; Andres Iniesta (İspanya) topu boşluğa doğru oynadı ve Cesar Azpilicueta (İspanya) topu kontrol etmeyi başardı.
23' nbsp; nbsp; nbsp; Xavi (İspanya) köşe vuruşundan iyi bir orta yapamadı. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor.
22' nbsp; nbsp; nbsp; David Silva (İspanya) ceza sahasına yaptığı güzel pasla takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu güzel bir reaksiyonla araya giriyor. İspanya köşe vuruşunu kullanacak.
21' nbsp; nbsp; nbsp; Jordi Alba (İspanya) ceza sahasına güzel bir orta yapmaya çalışıyor. Ancak rakip defans hazır bekliyor ve akıl dolu bir hamleyle tehlikeyi uzaklaştırıyor.
20' nbsp; nbsp; nbsp; İspanya kısa paslaşmalarla rakip defansta bir açıklık arıyorlar.
18' nbsp; nbsp; nbsp; Diego Costa (İspanya) isabetli pasta ceza sahası içinde topla buluştu ve anında kaleye şutunu gönderdi. Ancak top farklı bir şekilde sağdan dışarı gitti. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Hollanda kale atışını kullanacak olan taraf.
17' nbsp; nbsp; nbsp; Robin van Persie (Hollanda) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
16' nbsp; nbsp; nbsp; Wesley Sneijder (Hollanda) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
15' nbsp; nbsp; nbsp; Nigel De Jong (Hollanda) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
14' nbsp; nbsp; nbsp; Daryl Janmaat (Hollanda) sahayı baştan başa kat eden bir pas gönderiyor, ancak topu gönderdiği yerde topu alıp kaleye gönderecek kimse yok.
13' nbsp; nbsp; nbsp; Harika bir savunma örneği! Diego Costa (İspanya) takım arkadaşının yerden güzel pasında topla buluşuyor, ancak topu kontrol edemeden defans oyuncusu topu kapıyor.
12' nbsp; nbsp; nbsp; Diego Costa (İspanya) ve Cesar Azpilicueta (İspanya) kendi aralarında yaptıkları paslarla boştaki takım arkadaşlarını arıyorlar.
10' nbsp; nbsp; nbsp; Andres Iniesta (İspanya) gerçekleştirdiği koşunun ardından yaklaşık 20 metre mesafeden şutunu çıkartıyor. Top çok az farkla üstten dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Hollanda şimdi kale vuruşunu kullanacak.
8' nbsp; nbsp; nbsp; Wesley Sneijder (Hollanda) ceza sahası içinde kendisine yerden gönderilen isabetli pasla buluşuyor, topu kontrol ediyor ve kalenin ortasına doğru gönderiyor. Ancak şut harika bir kurtarış yapan kaleci Iker Casillas (İspanya) tarafından engelleniyor.
7' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Xavi (İspanya) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
5' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Daryl Janmaat (Hollanda) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İspanya lehine serbest vuruş kararı veriliyor. Xavi (İspanya) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
4' nbsp; nbsp; nbsp; Ceza sahasına yapılan tehlikeli ortayı Diego Costa (İspanya) neredeyse kontrol ediyordu. Ancak rakip defans oyuncusu müdahalede bulunarak tehlikeyi uzaklaştırıyor.
2' nbsp; nbsp; nbsp; Gerard Pique (İspanya) gönderdiği güzel pasta topu Diego Costa (İspanya) ile buluşturuyor, fakat bu paslaşma bir gol şansı oluşturmaya yetmiyor.
1' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Stefan de Vrij (Hollanda) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
1' nbsp; nbsp; nbsp; Karşılaşma az önce başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...