Küçük Ceylan'ın sevimli Pembe Şeker'i

Küçük Ceylan'ın sevimli Pembe Şeker'i

YAŞAM Haberleri

Türkücü Ceylan'ın heyecanla beklediği otomobili 'Pembe Şeker'le tanışma keyfine ortak olduk.

Daha önce hiç tanışmamıştım Ceylan'la ama özellikle Kürtçe söylediği türküleri çok severdim. Pembe Şeker'i beklerken yaşadığı heyecanı, samimiyeti ve hiperaktifliği dikkatimi ilk çeken özellikleri oldu. Bir süre özel röportaj vermeme kararı aldığından, uzun hayat hikayesini dinlemek için ekim ayına kendisinden söz aldım ama bu arada bizi kırmayarak ufak tefek sorularımızı da cevapladı. İşte bu keyifli söyleşiden bende iz bırakanlar...
gt; Ne kadar zamandır otomobil kullanıyorsunuz?
nbsp;C: Aslında 15 yaşında öğrendim ama tabii 18 yaşında ehliyetimi alınca trafiğe çıkmaya başladım.
gt; Otomobil bir sevda mı yoksa, sadece bir yerden bir yere gitmek için bir araç mı sizin için?
nbsp;C: Ben normal değilim araç konusunda. Çok araba değiştiririm. Bazı kadınlar, pırlantayı sever mesela. Benim de elektronik eşyalara, bilgisayarlara, cep telefonlarına ve otomobillere karşı bir ilgim var. Ruhumda bir erkeklik var herhalde.
gt; Otomobilde ne önemli sizin için?
nbsp;C: Şaka gibi ama müzik sistemi çok önemli benim için.
gt; Değişti mi Pembe Şeker'in müzik sistemi?
nbsp;C: Değişmez olur mu? Araba kalmadı ki. Ciğerini bıraktılar gerisini kendileri yaptılar.
gt; Neden bu otomobil?
nbsp;C: Böyle ufak tefek bir araba ya; hoşuma gitti. Gönlüm kaydı ona. Tam bana uygun.
gt; Rahatsız etmezler mi sizi trafikte bu otomobille? Çok dikkat çekiyor, sıkıştırmazlar mı?
C: Sıkıştırırlarsa biz de onları sıkıştırırız; birşey olmaz. (Gülüyor)
gt; Ya canınız sıkılır değiştirmek isterseniz aracı?
C: Sıkılırsa bir çılgınlık yaparız yine.
gt; Albüm nasıl gidiyor?
C: Albüm fena gitmiyor fakat şu anda piyasayı biliyorsunuz. İnsanlarımızın biraz morale ihtiyacı var. İnşallah moralimiz yerine gelirse bizim işlerimiz iyi olacak. Çünkü bizim sektör sonra akla gelen bir sektör. İnsanların hayata dönmesi gerekiyor. nbsp;Bir takım sıkıntılar yaşıyoruz şu an Türkiye'de. Müzik sektörü lüks bir sektör. Bizim işlerimizin iyi olması için morallerin biraz düzelmesi lâzım.
gt; Sevgi ve aşk ne ifade ediyor sizin için?
C: Aşk bence kalıcı bir şey değil. Sevgi desem benim için önce Allah ve ailemin, evlatlarımın sevgisi en önemlisi. Eskiden fikrim çok değişikti ama şu an yaşım ilerlediği için aile çok önemli geliyor.
gt; Nefrete yer var mı hayatınızda?
C: Nefret duygusu olmuyor bende. Kızgınlık oluyor ama o da birkaç gün sonra geçer. O insanla (sevgili anlamında anlamayın, herkes için geçerli) görüşmesem bile bir insana karşı nefret güzel bir şey değil. Rabbim kin ve kalbinde kötü niyet besleyen kulunu sevmez. O yüzden hiçbir zaman nefret ve kin beslemiyorum. Diyorum ki; her zaman Allah herkesin kalbine göre versin.
gt; Aşk ve sevgi olmadan olan evlilikler sağlıklı olabilir mi sizce?
C: Bilemiyorum. Hiç öyle bir evlilik yaşamadığım için yorum yapamayacağım. (Gülüyoruz hep birlikte)
gt; Memleket, toprak sizin için ne ifade ediyor?
C: Toprak biraz fazla benim. Çünkü Annem Bayburtlu, babam Tuncelili. Ama göçümüz Elazığ. O yüzden memleket olarak, karışık. Tunceli'ye 1 kere gittim. Ama akrabalarımız Elazığ'da. Halam falan Elazığ'da. Elazığ'a gittiğimde onları görüyorum. Ama mesela Mardin'i çok seviyorum. Mimari yapısı hiç bozulmadığı için, öyle kaldığı için çok özel. Benim için doğunun her yeri çok önemli. Çok seviyorum. Yemeklerimizin dünyada bir eşi daha yok.
gt; Yapıyor musunuz yemek?
C: Yapıyorum ama tabii onlar gibi yapamıyorum. Eski topraklar farklı.
gt; Hangi şarkılar, türküler size iyi geliyor? Moraliniz bozukken veya hangi şarkıları çok dinliyorsunuz bu aralar?
C: Bu ara Soner Sarıkabadayı'ya taktım kafayı. Çok dinliyorum onu. Özellikle bir yazı 'Sallana, Sallana' ile bitirdim. nbsp;

nbsp;Küçük Ceylan'ın sevimli Pembe Şeker'i
OTOMOBİL BAHANEYSİYLE CEYLAN'A HAYATI SORDUM
Ceylan'la sohbetimizde otomobil bahane. Ona hayatın anlamını sordum. Cevabı şu: Rabbim kin ve kalbinde kötü niyet besleyen kulunu sevmez. O yüzden hiçbir zaman nefret ve kin beslemiyorum. nbsp;
nbsp;Küçük Ceylan'ın sevimli Pembe Şeker'i

DÜNYA ÇAPINDA BAŞARISI VAR
'Tasarım Erbakan Malkoç'tan fikirler ise Ceylan'dan


Çıraklıktan ustalığa müthiş bir başarı hikayesi Erbakan Malkoç'unki. nbsp;Ardahan'ın Göle ilçesinde 11 kardeşli bir ailede doğan Erbakan, krallardan dünya starlarına kadar birçok kişiye lüks otomobiller tasarladığı Dizayn VIP firmasıyla dünya çapında gurur kaynağımız.

-Nasıl oluştu Ceylan'ın Pembe Şeker'i? Fikir aşamasını anlatır mısınız?
E.M: nbsp;Aslında önceden de biz Ceylan'a Swarovski taşlı çılgın bir otomobil yapmıştık. Beni aradığında başıma gelecekleri anladım. Günlerce konuştuk, fikir paylaştık. İşlenecek bölümleri kendisi bir bir gösterdi. Hayal gücü mükemmel. Hatta işlenen bazı taşları kendisi aldı getirdi.
-Otomobilde neleri değiştirdiniz?
E.M: Baştan sona değişti otomobil. Özel işlenmiş el işçiliği ile tavan yaptık. Tavanda binlerce LED ışık var. Airbrush sistemiyle Ceylan'ın kolundaki dövmesi yıldız ve 'C' harfi olarak işlendi. Ceylan'ın, aracın her iki yanındaki fotoğrafları aynı teknikle, birebir çizilerek işlendi. Aracın rengi Ceylan'ın isteğiyle baştan aşağı pembe oldu ve zaten aracın ismi de 'Pembe Şeker'.
-İçi nasıl?
E.M: İçerisindeki koltuğundan döşemesine kadar her bölümü 6500 kadar Swarovski taşla işlendi. İnanılmaz bir el işçiliği... Yetiştirebilmek için gece gündüz çalıştık. Ben bu araçları genelde Almanya üzerinden dünya yıldızlarına yapıyorum. Türkiye'de ise böyle bir araç trafikte yok gibi bir şey. Çok güzel; oyuncak gibi bir şey oldu araç. nbsp;


nbsp;Küçük Ceylan'ın sevimli Pembe Şeker'i
Burcu ÇETİNKAYA / TÜRKİYE GAZETESİ
Fotoğraflar: Bünyamin Çelik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...